Kezdőoldal » Otthon » Kert » Áfonya termesztése mennyire...

Áfonya termesztése mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
Van 3000 m2 földem pincével. Szeretnék áfonyát ültetni, hogy pálinkát csináljak belőle. Egy ekkora terület elég egyáltalán ilyesmire? Imádom a székelyföldi áfonyapálinkát. Nem is igazi pálinka szerintem, mert csak 30 fokos, és sokkal édesebb meg finomabb, a színe pedig sötét lila. Szóval nem is tudom milyen ital ez igazából. De nagyon finom. Szeretném hasznosítani ezt a telkemet, és mondjuk a saját italgyártás ötlete nagyon tetszik.
2022. júl. 25. 03:21
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt olvasgatom, hogy nagyon igényes. Inkább hagyom szerintem, de azért a válaszokra kíváncsi vagyok.
2022. júl. 25. 03:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
áfonyapálinkát almából készítik csak egy kevés ágyas áfonyát raknak bele. Amúgy igényes, félárnyék-savas talaj kell neki, vízigényes de a csapvízzel meg nem öntözheted. Vannak más igénytelen bogyósok, azokat ültesd inkább: mézalmácska, homoktövis, som, málna, szeder stb.
2022. júl. 25. 07:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az áfonya kényes a talajra is, és az öntözésre is.

Ha nem értesz hozzá, nem hiszem hogy rentábilis.

2022. júl. 25. 07:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez rengeteg munka lenne!

Ha 50 év körül vagy maximum, akkor akácfát bele!

2022. júl. 25. 08:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Savanyú talajt, termesztő közeget nem egyszerű biztosítani. Ráadásul feltehetően ezt az erősen mediterránná váló klíma sem optimális számára.
2022. júl. 25. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!