Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fúrt kútnál szivattyú bekötése...

Fúrt kútnál szivattyú bekötése milyen csövekkel?

Figyelt kérdés

Van egy kutam, talán fúrt, vagy lehet csak vert. A földből lényegében egy vízaknán keresztül jön fel egy 5/4-es acél cső. Azon volt régebben egy norton kút.

Kb 4 éve veszek ki belőle szivattyúval vizet. Elsőnek eléggé jól beköthettem, mert jött belőle rendesen. Simán colos csövet kötöttem be a vas csőbe ami bement a szivattyúba.

Igazából akkor kezdett elromlani amikor megpróbáltam KPE csővel helyettesíteni. Gondoltam vastagabb a cső és kemény, nem nyomódik össze a vákumra. Jobb lesz a hozam. Azt tapasztaltam, hogy szívásnál a KPE idomok egyszerűen nem tömítenek eléggé.

Azóta visszapakoltam a colos csövet, de most sem az igazi. Majd küzdök vele, de van egy érzésem, hogy nem biztos, hogy a profik így csinálják.

Szóval mi a módja? Milyen anyagokat, csöveket használnak?

Nyilván lábszelepem van és szűrő berendezés utána.

A lábszelepnél mondjuk olyan fog kelleni aminek van durva szűrője mert kis homok beakad a szelepbe.

2022. júl. 21. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Létezik vastag falú szívó tömlő. Nem esik össze. Próbáld meg azzal, nem kell bele toldás.
2022. júl. 22. 09:15
 2/7 anonim ***** válasza:

Például:

[link]

2022. júl. 22. 09:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a javaslatot!
2022. júl. 22. 09:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Szaküzletben lehet venni méterre is ilyen spirál szívócsövet.

Elképzelhető, hogy a cső nem zár légmentesen, de erre szolgál a gumiám (vagy szilikon), teszel alá egy kicsit, ráhúzod a bilincset, örökös lesz.

2022. júl. 23. 10:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom!
2022. júl. 23. 12:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Vettem korabban egy lidl szivattyut. Ahhoz volt elore szerelt cso. Azt behakoltam a rendszerbe. Jonak tunik.

Sajnos mint kiderult, a gond melyebben van.

A kut csove egy 5/4-es vas cso ami egy vizaknaba megy. Ott lent van par idom bekotve pl egy elagazas egy osregi hidroforba ami mar le lett kotve, erre egy T idom van. Ugy nez ki az idom mellett szivja a levegot, illetve ott szokik a vakum.

A viz nem folyik ki rajta csak hallani ahogy sziszeg.

Sajnos valamikor kenytelen leszek valahogy szetszedni. Meglatjuk. Kemeny melo lesz. Az idomok is nagyok, osregi rozsdas berohadt fajtak es a hely is kicsi.

Plusz az akna aljan egy idom van ami bemegy a beton aknafalba. Nem tudom merrol szivja a vizet de ha az az idom is "elromlik" egyszer akkor lehet vege az egesznek.

2022. júl. 26. 08:43
 7/7 A kérdező kommentje:

Megcsinaltam az akna melot. Javult valamit az tuti de kozel se lett jobb.

Ahogy nyomozgattam, kiderult, hogy a szurohaz tomitese a szar, ott szivta be a levegot. Azt csereltem meg a regi szuro betetet is. Azota megtaltosodott. Van nyomas vegre rendesen.

2022. aug. 1. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!