Át kell ültetni a Lildl-ben vásárolt hortenziát?
Két hete vettem , szép egészséges , viszonylag nagy méretű cserépben van, hortenziaföldben . Olyan harminc centi átmérőjű cserépben van kb. Muszáj átültetni ?
Szabad földbe semmiképp nem raknám , mert ott szinte biztosan nem maradna kék.
Vagy ha benne hagyom abban amiben vettem, akkor télen kifagy?
Fb Hortenzia kedvelők, gyűjtők csoportja
Én is innen tanulok, van az elején pár kifejtős rögzített bejegyzés a lidl-ös hortenziákról is. Leírja, hogy mit tegyünk, hogy kék maradjon, ha elvirágzott, ha jönnek a fagyok stb.
Mindenesetre a tavalyi akciós hortenziáim élnek, virulnak, a kék egyenlőre kék👍💙
Köszönöm megnézem :)
És ha szabad kérdezni te mit csináltál vele hogy megmaradt ?
Az enyém kicsit bedohosodott a celofánjában, kivettem, szellős, árnyékos helyre tettem, minden károsodott részt lekopasztottam róla, kapott gomba elleni spriccelést, esővízzel öntöztem. Elkezdett rügyezni a leszedett leveleket pótlandó. Kb 2 hét múlva kihelyeztem cserepestül a végleges helyére () pont egy éve volt ez), hogy szokja a reggeli napot, de tettem elé egy nyugágyat, hogy kicsit védje. Aztán nagy gödör, marhatrágya, rododendronföld, szorgalmas öntözés. Szépen kihajtott, persze az üvegházi hajtásait megkapta kicsit a nap, de a nálunk hozott levelek már keményebb szerkezetűek. Télen letakartuk cseresznyefa lombjával, nem is volt baj, de egy kései fagy megcsípte sajnos a hajtások végét. Aztán abból is kikeveredett és virágzik. Az idén már néha kap rododendrontápot az öntözővízbe.
Anyukámnak én is vettem most egy lidlis gyönyörűt, a hét végén visszük neki, szerintem csak a gödröt ássuk ki neki, nem 40 fokba tesszük ki. Ja és az ő tavalyi kékje is szép, vigyáz rá:)
Oké, a cserép 30 cm, de a növény 20 cm-es, vagy 120? Egy fotó mindenképpen kellene, az arányok miatt.
Amúgy az a jellemző, hogy akkora cserépben nevelnek mindent, hogy a növény épp kinője az eladás napjára. Így ugye olcsóbb is a nevelés, meg könnyebb a szállítás.
A színt a talaj pH-ja okozza, lehet kapni neki való virágföldet.
Cserépben könnyen kifagy, de fűtetlen, hideg helyre be lehet tenni a nagyobb fagyok idejére. (Csak akkorra, nehogy kihajtson.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!