Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi a neve ennek a régi kerti...

Mi a neve ennek a régi kerti virágnak?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban a nagymamám falujában sok nőtt. Szerintem saját magáról kelt, a kerítések tövében. Nyáron virágzott. Fehér, világos lila, talán világos rózsaszín színben nőtt, de a fehér a domináns. A petúnia virágához hasonló a virága, csak kisebb. A virág közepében van sárga bibe. Nagyon erős finom illata van, a szél is viszi. Igénytelen növényke. Ismeri valaki?
2022. júl. 18. 11:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
szulák?
2022. júl. 18. 11:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nem. Ez "rendes" kéri virág, nem a fű között nő. Hasonló a virága, de nagyobb.
2022. júl. 18. 11:52
 3/10 A kérdező kommentje:
*Kerti
2022. júl. 18. 11:52
 4/10 A kérdező kommentje:

Keresgetve ezt találtam

[link]

A kezdőképen látható. A cikk írója szerint ez is petúnia, de nem ad ehhez hasonló találatokat. Valami más neve lehet népiesen.

2022. júl. 18. 12:19
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a Pillangóvirág lesz az.

[link]

2022. júl. 18. 14:04
 6/10 anonim ***** válasza:

Az első szerintem a Convolvulus tricolor-ra gondolt, mint szulák. Az is szép és könnyű gondozni.

Amúgy Kérdező, ez tényleg petúnia. Vagy régi típusú vagy visszavadult, nem tudom, de tele van vele a kertünk :D Egynyári, de újraveti magát.

2022. júl. 18. 19:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Kosárka?
2022. júl. 18. 21:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez bizony petúnia, a régi alapfaj. A "népi" neve nálunk betónia volt, 50 éve tele volt vele a kert. A világoslila az alapszín, a fehér és a sötétlila ritkább, csak szelektálással lehet valamelyik véglet felé terelni. Gyomként kel mindenfelé magától, még a járda repedésében is, gyakorlatilag minden háznál volt, ahol nem kapálták ki.
2022. júl. 19. 06:16
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Valami régebbi verziója lehet a petúniának, nem a ma palantakent kapható hibridek. Az illata is csodás. Kár, hogy így kikopott a kertekből.
2022. júl. 19. 08:10
 10/10 anonim ***** válasza:
52%
A boltokban veszel bármilyen spéci hibridnek árult petúnia magot, ez lesz belőle. Nő, mint a gomba, csak időben ültesd el a magokat.
2022. júl. 19. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!