Kicsik még a cukkinik, de már látom rajtuk, hogy a túlsó (a szabad) vége kezd haloványulni és vékonyodni (egyelőre alig észrevehetően)...ugyanúgy mint a tökök tavaly. Mitől lehet, mit tegyek?
Tavaly is kb. 4-5 tök így 'fejlődött' ...mire lett egy egészséges.
Pedig a cukkiniben bíztam, azt békén hagyták a vadak (amik bejárnak a kertbe...őzek, szarvasok..és biztos nyulak is)
Van olyan fészek is (cukkini), amiben 4 mag is megilledt...és meghagytam mindet. Így van 2 fészek 4 bokros, 2 db 3 bokros és 2 db 2 bokros
Ez nem lehet az ok (?)...hogy sok a növény, nincs elég tápanyag a beéréshez?
Volldüngerrel segíthetek rajta?
Valószínűleg a vízhiány és a hőség együtt. Ezért kell kiegyelni, mikor már akkorák, hogy a rovarok nem eszik ki.
Jövőre inkább sűrűbbre ültesd, de csak 1-et hagyj egy helyen.
Ha nincs rendesen felszántva a föld, a tömör talaj miatt is lehet gond. Nálam most a sütőtökön szépen látni, hogy meddig lett nagy traktorral megszántva, és honnan csak a rotával csináltam meg tavasszal, ezen a részen negyede akkorák a növények.
Lehet amúgy tápanyagprobléma is, de ennek viszonylag kicsi a valószínűsége. És ha tápanyag, akkor se biztos, hogy kevés, lehet, hogy csak nem megfelelő arányú. Azt látod, ha a növények se szép erősek, vagy nem jó a levelek színe.
Köszönöm!! - A levélzete dús és erős...egészséges kinézetű
Öntözgettem is...de talán nem eleget...másfél napokat távol voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!