Benzines vagy akkumlàtoros fűnyírót vennél?
Attol fugg...
Nekem nincs nagy udvarom, ezert jo az akumlatoros is mert 1 toltessel siman lenyirom. Hely sincs sok nalam, tehat az akumlatorost siman elere allitom es beteszem a sarokba. A benzinessel ezt nem lehet mert kifolyik belole az olaj.
Konnyebb is tolni, nem kell szervizelni, nem kell olajcsere, nem kell legszurot tisztitani es nagyon csendes.
Viszont ha nagy lenne az udvar akkor benzinest vettem volna mert lehet hogy akumlatorossal 1 toltessel nem tudnam megcsinalni. Aksi toltes eltart nehany oraig, 2 aksi tartani meg draga mulatsag mert ezeknel a funyiroknal az ar nagyobb reszet az aksi teszi ki.
Elsősorban attól függ, mekkora a terület, amit nyírni akarsz. Nekem ez 1000+ m^2, ekkora kertre már mindenképp benzinest tartok szükségesnek. De egy pár száz négyzetméteres fűfelületre bőven elég egy akkumulátoros.
Kis részt múlik azon is, mennyire van műszaki affinitásod. Én a benzines fűnyírót atomjaira tudom szedni, szinte bármi problémája van meg tudom javítani. Nyilván karbantartása sem okoz gondot. Egy nulla műszaki érzékkel rendelkező személynek viszont egy gyertya csere vagy karburátor tisztitás is problémás lehet. Nekik lehet jobb az akkumulátoros.
A benzines előnyei(erősebb motor, gyors újratölthetőség, stb) csak egy bizonyos terület felett kezdenek el érződni. Illetve az akkumulátoros hátrányai csak a terület növekedésével kezdenek el érződni.
Röviden: Kis területre nem éri meg benzinest venni. De nehéz pontosan meghúzni, hogy mekkora az a terület, amitől már az egyik jobb, mint a másik.
Én inkább akkumulátorosat vennék két ok miatt:
1. Egyszerűbb a kezelése, nem igényel olyan magas szintű hozzáértést, mint a benzines, illetve szerintem olcsóbb is a fenntartása.
2. Nekem kínlódás lenne az, hogy kannával kellene a benzinkútra járkálni.
Az egyik Makitánál írják hogy akár 2300 négyzetmétert is meglehet vele csinálni.
Bár ez lehet hogy úgy értendő hogy az egyszerre belerakható 2 pár akksival. (egyszerre csak 1 párt használ)
Itt egy videó róla: [link]
Az ára mondjuk elég húzós..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!