Mikor kell permetezni a krumplit?
Már akkor amikor néhány lárva közben megjelenik, vagy meg kell várni amikor már viszonylag sok falatozik a leveleken?
Én mostanában naponta amikor végignézem 1 és 3 között találok a 100 bokron legelésző kis dögöt. Permetezzek már? (Laser DUPLO)
Ekkor még korai.
Majd ha közel minden bokron lesz ennyi.
A legjobb, ha nem vegyszerrel permetezel, komoly sikereket érnek el hígított tejjel, ami lombtrágyának is remek, hiszen kalciumtól a foszforig sok tápanyag van a növényeknek a tejben, még mikroelemek is.
A fehérjéket nem tudja több kártevő megemészteni, köztük a krumplibogár és feldobják a pacskert.
A pontos hígítási arányt megtalálhatod, mert tiszta tejjel nem szabad permetezni, az már árt a növénynek is, túl tömény.
Köszönöm - most már vettem egy adag laser DUPLO T... Persze nem muszáj azt fel használnom.
Tavaly is ilyet használtam és működött jól... Permetezés után körülbelül három hétig biztosan nem volt bogár... Az mi meg utána volt azt szedegettem.... Mert nem volt kedvem még egy permetszert lenni. Tavaly 1750 volt most 2200
Ez nem drága, 10 liter vízbe egy liter tej és lehet hozzá tenni egy evőkanál szódabikarbónát.
Levéltetvek ellen is jó, csak azok főleg a fonákján tanyáznak.
A legjobb lenne a friss házi tej, de azt kevesen tudnak szerezni, a bolti tej legyen zsírosabb 2,8 vagy 3,6 - ne a light és ne a tartós tejet használjuk.
Ennél lehet sűrűbbre is, ez az általános alaprecept, arra már nem emlékszem, mikor és hogyan lehet több tejjel készíteni.
Amíg az eső le nem mossa, több kártevő ellen is hatásos.
Olcsó, környezetbarát, és nem mérgező, meg egyenesen hasznos is a növényeknek, megerősödnek tőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!