Érdemes lehet ilyenkor palántákat kiültetni a kertben?
Ha tudod árnyékolni, akkor esetleg...
Én is nagyon megkéstem idén a saját magam által magról vetett palánták kiültetésével. Nem pusztultak el, de a leveleiket majdnem teljesen megégette a nap. Az új hajtások már szebbek, sötétebbek, szóval lesz belőlük paradicsom, de korábban kelllett volna....
mindenképpen napnyugta előtt ültess nagyon porhanyós földbe. A zellereknek árkot csinálj, abban mindenhová elfolyik a víz. A többit ne bakhátra, hanem sík ágyásba..reggel, este mindenképp locsolni kell, napközben finom permetes vizezés.(ez nálam csapivíz, a többi kútvíz)
Az ármyékot hogy oldod meg, azt nem tudom.
Igen, a fő probléma a későiség.
Meg nem is lesznek nagy bokrok, hanem viszonylag kicsi méretnél elkezdenek termést hozni, amit nem is tudnak nagyra nevelni. (Ezért érdemes az első terméseket ledobálni, ha túl kicsinek látod a növényeket kinevelésükhöz.)
Eddig még inkább lehetett volna, de most pont ilyen 35 fokokat mondanak. De ha öntözöd, a megmaradással nem lesz gond.
A napégés a naphoz szoktatás elmaradása miatt van. Én mindig naphoz szoktatom a saját palántákat kiültetés előtt, és már full napról kerülnek a kertbe, ebből már nem lesz gondjuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!