AZT ÍRJA A GOOGLE, hogy a decis rovarölőt őszi és sárga barackosban, kizárólag szüret után alkalmazható. kérdezném miért?
Na, ez egy olyan dolog, amiben szakmai fórumokon se született megegyezés.
Lehet, hogy a molyhos felülete miatt nagyon nagy mennyiségű permetszer tapad meg rajta, emiatt túl sok szermaradék marad rajta, tehát nagyon kitolódik az ÉVI. És mivel az emberek hajlamosak a kicsi gyümölcsről azt gondolni, hogy még soká fognak megérni, ezért biztonsági okokból tiltják a permetezésüket Decissel. Pl. te is egy hónapot írsz. Szerintem Mo-on nem sok olyan barack van, ami nem kezd érni 3 héten belül.
De az is lehet, hogy a szerhasználat utáni 2 hetes bevizsgálás alapján túl sok volt a szermaradék, és mivel a gyártónak már volt más szere barackokra, ezért nem fizetett újból egymilliót az újabb, 1 hónapot felölelő vizsgálatra, inkább ráírták, hogy barackra csak szüret után.
Én használtam már barackokra, te tényleg csak legalább 1 hónappal szüret előtt.
Az 1 hónapot természetesen csak a sárgabarackra értettem, elfelejtettem ezt kiemelni, bocsi.
Őszim volt olyan, valamelyik Babygold, ami csak szeptember elején kezdett érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!