A vágott (vad)rózsát hogyan tartósítsam?
A rózsa fajtájától függ a tartóssága.
A tüskéket a szár alsó 15 centijéről vagdossad le teljesen, vagyis ahol megfogják majd.
Minél ferdébb metszlapot kell vágni a szárán közvetlen vízbetevés előtt.
Szállításnál -tízesével- tekerd be vizes újságpapírba és vízszintesen szállítsd.
(Egy volt virágos.)
Vadrózsa? Hol van vadrózsa? Felénk már rég elvirágzott.
Mindegy, a rózsa simán kibír levágva egy napot hűvös helyen, vízben. (Mi szoktunk eladni piacon.) Kivéve, amelyik már túl van nyílva, és a bokron is lehullana hamarosan. Ez ellen azt tudod csinálni, hogy amelyik már eleve nagyon ki van nyílva, azt ne szedd le, vagy ha csak ilyen van, vigyél metszőollót, és felhasználás előtt fejjel lefelé erősen megrázogatva, vágd le azt, amelyik fejről lehulltak a szirmok. (Úgy értve, ha több virág van egy száron.)
Víz nélkül egy óra után már kezd rosszul kinézni akkor is, ha nincs napon. De díszítő értéke még ilyenkor is van azért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!