Termelt már valaki otthon dohányt?
Termesztett.
És igen nagyon régen (100 éve) nagyjából csak háztájiban termesztették.
Ahol dolgozom, ott a rendszerváltás előtt mindenki dohányt termelt, a dohánygyár felvásárolta a felfűzött leveleket. Sok munka volt, de nagyon jó pénz.
Most már csak néhányan termelik, több hektáron.
Abban mindenki egyetért, hogy így nyersen (pácolatlanul) rettenetes. A neten vannak receptek, hogy hogy lehet fogyaszthatóvá tenni.
A palántanevelés elég macerás, mert nagyon aprók a magok, és így a magoncok is. Kelés után pikírozva kell előnevelni, utána lehet kiültetni a szabadföldbe. Fóliában érdemes csinálni, hogy mielőbb kész legyenek a palánták, és még kiültetve is legyen idejük növekedni.
Ha cigarettához akarod, akkor fermentálni kell, ami, ha tisztességesen meg akarod csinálni, akkor esetleg több éves procedúra. De biztos megérné, mert a mostani cigik mind büdösek, keserűek. Egyik olyan, mint a másik. Csak az erősségben különbözőek. Mondom ezt, hogy hatvan vagyok, és én régen még vettem tisztességesen elkészített, illatos, aromás cigiket.
De valószínűleg illegális a házi termesztés, mert jövedéki termék, de ebben nem vagyok biztos.
Ezt ketté kell választani.
A dohánynövény nevelése - a vadkenderrel ellentétben - legális, tetszőleges mennyiségben.
Viszont a fogyasztásra kész levél birtoklása már illegális, mert jövedéki termék. Tehát olyan állapotú egész levél v. vágat, amiből pl. cigarettát vagy akár szivart lehet sodorni.
A pálinkával is úgy van, hogy ha van nekem a kertben 100 gyümölcsfám, a kutyát nem érdekli. De ha kifőzöm a termést pálinkának, és lesz 200 liter belőle, az már illegális, mert csak 86 liter lehet nálam otthon zárjegy nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!