Kezdőoldal » Otthon » Kert » Termelt már valaki otthon...

Termelt már valaki otthon dohányt?

Figyelt kérdés
2022. jún. 11. 12:29
 1/9 EagleHUN ***** válasza:
100%

Termesztett.

És igen nagyon régen (100 éve) nagyjából csak háztájiban termesztették.

2022. jún. 11. 12:38
 2/9 anonim válasza:
27%
Nemcsak dohányt.
2022. jún. 11. 12:39
 3/9 Gugu Gabor ***** válasza:
88%
Szomszédunk nagyon régen kb 20 éve termelt, nagyon vacak volt
2022. jún. 11. 14:29
 4/9 anonim válasza:
100%
20-25 éve Erdélyben a kisebb falvakban még sokan szárították a kerítésükön. Én, ha arra jártam, időnként kértem egy-egy köteget és sodortam szivart belőle. Egy kissé erős volt, viszont az illata mennyei😊
2022. jún. 12. 09:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahol dolgozom, ott a rendszerváltás előtt mindenki dohányt termelt, a dohánygyár felvásárolta a felfűzött leveleket. Sok munka volt, de nagyon jó pénz.

Most már csak néhányan termelik, több hektáron.

Abban mindenki egyetért, hogy így nyersen (pácolatlanul) rettenetes. A neten vannak receptek, hogy hogy lehet fogyaszthatóvá tenni.

A palántanevelés elég macerás, mert nagyon aprók a magok, és így a magoncok is. Kelés után pikírozva kell előnevelni, utána lehet kiültetni a szabadföldbe. Fóliában érdemes csinálni, hogy mielőbb kész legyenek a palánták, és még kiültetve is legyen idejük növekedni.

2022. jún. 12. 11:30
 6/9 Peter Drag ***** válasza:
100%

Ha cigarettához akarod, akkor fermentálni kell, ami, ha tisztességesen meg akarod csinálni, akkor esetleg több éves procedúra. De biztos megérné, mert a mostani cigik mind büdösek, keserűek. Egyik olyan, mint a másik. Csak az erősségben különbözőek. Mondom ezt, hogy hatvan vagyok, és én régen még vettem tisztességesen elkészített, illatos, aromás cigiket.

De valószínűleg illegális a házi termesztés, mert jövedéki termék, de ebben nem vagyok biztos.

2022. jún. 12. 12:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem legális az biztos.
2022. jún. 12. 12:12
 8/9 benboglar ***** válasza:
100%
Így van, nem legális ! Csak szerződött termelők nevelhetik, még 30 éve minálunk is voltak - a férjem cégénél - kiadták a terület,mi termesztettük, szedtük a levelet,szárítottuk és utána vitték el ! De már ez is megszűnt !
2022. jún. 15. 16:39
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt ketté kell választani.

A dohánynövény nevelése - a vadkenderrel ellentétben - legális, tetszőleges mennyiségben.

Viszont a fogyasztásra kész levél birtoklása már illegális, mert jövedéki termék. Tehát olyan állapotú egész levél v. vágat, amiből pl. cigarettát vagy akár szivart lehet sodorni.

A pálinkával is úgy van, hogy ha van nekem a kertben 100 gyümölcsfám, a kutyát nem érdekli. De ha kifőzöm a termést pálinkának, és lesz 200 liter belőle, az már illegális, mert csak 86 liter lehet nálam otthon zárjegy nélkül.

2022. jún. 16. 05:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!