Pünkösdi rózsát levirágzás után vissza lehet vágni?
Nem szabad most, természetesen.
Elvirágzás után fogják a levelek tápanyaggal feltölteni ezeket a húsos gyökereket (rizómákat):
A hagymás, gumós, rizómás növények attól tudnak tavasszal olyan hirtelen vastag hajtásokat nevelni, hogy az előző évben eltárolt anyagokat felhasználják. Ezek mellé még új anyagokat szereznek be a levelek, így tudnak virágot fejleszteni.
A virágnyílástól kezdve a levelek leszáradásáig a föld alatti tároló cuccaikat hizlalják, felkészülve a következő tavaszi kihajtásra. Ha levágod a leveleket, akkor ez a következő évi virágzás rovására megy.
Én akkor szoktam levágni, mikor már félig-meddig elsárgultak. Ez a terület erre van szánva. Egy sggel nem lehet két lovat megülni, ez ide is alkalmazható. Mellé ne ültess más virágokat, vagy ha évelők, alkalomadtán ültesd távolabb őket. Nekem csak liliomok vannak a közelében, azokat nem zavarja.
Erre voltam kiváncsi, köszi a választ! :)
Magról hajtott virágocskák vertek tanyát körlötte, de akkor így jártak 😅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!