Fenyves erdőnek mennyi az értéke?
Fel kell először mérni hány köbméter fa van benne, aztán utánanézni mennyiért vásárolják fel.
Utána meg keresni valami vállalkozót aki megcsinálja.
Várjál még vele, gáz körüli problémák miatt a fa ára is nőni fog szerintem.
Biztos, hogy 1/1 tulajdoni hányadod van?
Először nézz utána az engedélyeknek, mert attól, hogy a tiéd még lehet, hogy engedély kell a kivágásához, pláne ha tarvágást akarsz. Előfordulhat, hogy újra kell telepítened utána.
Tuti hogy engedélyt kell kérni a helyi erdészettől. Ez után már csak egy favágóval kell szerződnöd. Természetesen már ezt sem lehet végzettséggel nélkül csinálni. Figyelj ezekre, mert röpködnek a százezres bírságok.
A pénz erősen függ attól, hogy milyen minőségű a fa, mennyire lehet gépekkel megközelíteni, mennyire drágán dolgoznak a favágók.
Biztosra veszem, hogy engedélyköteles.
Tényleg ne add el most, mert erősen megdrágulhat a fa ára (is).
Egyéb tanácsokat már kaptál fentebb, én csak kihangsúlyoztam, amit fontosnak tartottam.
Biztos, hogy engedély kell hozzá.
Az a kérdés, hogy vágásérett-e az erdő? Lehet, hogy csak 10 év múlva lehet letermelni.
3 éven belül pedig vissza kell telepíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!