Miért kell kihúzgálni a petúnia elhervadt virágait?
Anyámtól tanultam annó, hogy az elhervadt virágokat ki kell húzni, ha azt akarjuk, hogy sokáig virágozzon. Könnyen ki is jön. De a magyarázatára már nem emlékszem. Ennek 30 éve volt.
Jajj, igen, tényleg! Hogy a mag létrehozása és beérlelése ne szívjon el erőforrásokat a virágzástól! Most már emlékszem! Tényleg ezt mondta Édesanyám. Köszönöm szépen!
Kedves #2-es, nálam nem ronda, mert ezek az elhervadt virágok mindig lentebb, mélyebb szinteken vannak, és alig látszanak a friss virágok takarásában. Néha csipesszel kell kibányászni az elhervadtakat, hogy ne sértsem meg a dús felszíni virágokat a nyulkálásommal. Szóval, ha csak esztétikai oka lenne, én bátran otthagynám. Nálam nem feltűnő.
A magokhoz nincs köze, anyukád nem volt valami jó megfigyelő. Az elhervadt szirmok húzásra kijönnek, ahogy pl. a rózsa szirmai is leesnek, a magtokok meg ottmaradnak. Ha nem akarsz magot, akkor ezeket a zöld dolgokat is le kell csípni:
Én azért szoktam néha eltávolítani a régi szirmokat, mert ha a világos lépcsőre esnek, akkor csúnyán meg tudják festeni, ha rájuk lép valaki. Magtokból meg van ezer, túl sok munka leszedegetni, ha megmaradnak, akkor is lesz virág még. Ha egy száron már csak a sok magtok van, virág meg nem nagyon, akkor inkább ezt a szárat levágom, és lesznek új hajtások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!