Mit csináljak a rózsámmal ha kb 150 cm hosszan nincs a szárán semmi ág csak tövis?
Ha a tövises részen nincsenek szemek, akkor nincs értelme visszavágni, hiszen nincs ami kihajtson.
Szaporítsd el.
1 szára van csak?? Akkor valami nem stimmel. Lehet pl. tápanyaghiány. Vagy vízhiány, mert fa alatt van. Fényhiánnyal együtt.
Ez egy ilyen fajta, hosszú szárú, valószínűleg nagyvirágú. Ha nem tetszik a fajta, ültess másfajtát.
Visszavághatod, de ha nagyon visszavágod, akkor később fog újra virágozni.
Majd ha a mostani virágok elhervadtak, akkor az alsó virág alatt 2 levéllel vágd vissza, majd onnan jönnek az újabb virágok.
#3-as,
nem olvastad, hogy több évtizedes rózsabokorról van szó? Addig nem árnyékolta be semmi?
Azt sem olvastad, hogy a kérdezőnek nem tetszik a rózsa hosszú szára? Akkor miért vágná vissza az alsó levelek alatt?
Majd csak tavasszal szabad vissza vágni.Most már így kell hagyni.
2 voltam.
4
Több évtized alatt odanőhetett bármilyen fa 1 m-re a rózsától.
Nem írtam, hogy alsó levelek alatt vágja vissza. Az alsó virágok alatt írtam, hogy minél előbb újra virágozzon, ne a termést fejlessze.
Ez ilyen fajta, hosszú szárú. Nem véletlenül nőtt ekkorára. Ha máshogy csinálja, erősen visszavágja, akkor kevés virág lesz a nyáron. És akkor is megvan az esélye, hogy újabb hosszú szár fejlődik.
#6,
a kérdező írja, hogy több évtizedes a rózsa. Nálam ez azt jelenti, hogy csak most hosszú a szára, de eddig a szokásosan hosszú volt.
Ugyanez vonatkozik az esetleges faárnyékra, azaz csak az idén van a fa alatt? Eddig ugyanaz a faárnyék nem volt ludas a hosszú szár növesztésében?
Persze, legjobb lenne, ha maga a kérdező írná meg mi a valóság.
Részemről én ezt a véleménykülönbségünket lezártnak tekintem. Köszönöm a megértésed.
Igen tavaly. Most attól tartók, hogy a növekedés idén is folytatódni fog.
Tavaly tavasszal is visszametszettem, idén tavasszal is.A virágok elvirágzása után is le szoktam vágni egy kis részt mint korábban írtam.
Elvirágzás utáni metszést követően eddig nem hozott hosszú csupasz szárat tavaly igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!