Mi lehet a gondja a barackfamnak? Esetleg monilia?
Monília nem valószínű.
Fotókat mutass, ha biztosabb választ akarsz.
A vesszők is nagyon rosszul néznek ki, sárgabarackon ilyet még nem láttam. Lehet, hogy mégis monília lenne?
Vagy baktériumfertőzés.
Mindenesetre, a fajtára se vet jó fényt, hogy így járt. Az első évben még az érzékeny fajták se szoktak ilyen módon megbetegedni.
Ha a tyúktrágya érintkezik a gyökerekkel, talán az is lehet a probléma oka. Vagy ha rendszeresen öntözöd, akkor az. (Vagyis, a gyökerek elhalása valamilyen okból.)
A beteg ágak miatt, meg a hirtelen elszáradás miatt én nem arra fogadnék, hogy menthető.
Annyit csinálhatsz, hogy vársz, nem öntözöd agyon, aztán hátha megmarad. Ha fent nem is, de lent, még az oltás feletti részen, mondjuk a törzsön.
A gyűjtőt nem tudom, milyen. Ha nem nedves, akkor nem tudott komposztálódni (érni) a trágya. Ha közvetlenül a gyökerekhez ért, vagy olyan közel volt hozzájuk, hogy a víz odamoshatta, vagy az új gyökérszálak beleérhettek, akkor az lehet a baj oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!