Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a gondja a barackfamn...

Csepregi21 kérdése:

Mi lehet a gondja a barackfamnak? Esetleg monilia?

Figyelt kérdés
Most a tavaszon lett telepítve, a neki szánt gödörbe vékonyan a tyúkok alól raktam kis ganét, de tényleg nem sokat.Úgy néz ki hogy szépen meg is fakadt de... A napokban vettem észre hogy a leveleinek a vége mintha száradna, viszont van új hajtása is, így nem tudom mi lehet a baj.Moníliára gyanakszom.

2022. máj. 27. 20:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Tafrinás levélfodrosodás?
2022. máj. 27. 22:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Monília nem valószínű.

Fotókat mutass, ha biztosabb választ akarsz.

2022. máj. 28. 07:32
 3/8 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Ez a 2 fotó lett a használható. Látszik rajta hogy a belsejében jön az új hajtás, viszont a korábbi levelek meg száradnak el.

2022. máj. 28. 09:14
 4/8 anonim ***** válasza:

A vesszők is nagyon rosszul néznek ki, sárgabarackon ilyet még nem láttam. Lehet, hogy mégis monília lenne?

Vagy baktériumfertőzés.

Mindenesetre, a fajtára se vet jó fényt, hogy így járt. Az első évben még az érzékeny fajták se szoktak ilyen módon megbetegedni.

Ha a tyúktrágya érintkezik a gyökerekkel, talán az is lehet a probléma oka. Vagy ha rendszeresen öntözöd, akkor az. (Vagyis, a gyökerek elhalása valamilyen okból.)

2022. máj. 28. 14:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyszerű, csak megmarad ha nem akkor így járt, majd csere akkor. A tyúktragya ne úgy értsd hogy akkor szedtem össze az ólbol, kb fél évet pihent a gyüjtőben.
2022. máj. 28. 17:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Esetleg ötlet hogyan lehetne megmenteni?
2022. máj. 28. 17:44
 7/8 anonim ***** válasza:

A beteg ágak miatt, meg a hirtelen elszáradás miatt én nem arra fogadnék, hogy menthető.

Annyit csinálhatsz, hogy vársz, nem öntözöd agyon, aztán hátha megmarad. Ha fent nem is, de lent, még az oltás feletti részen, mondjuk a törzsön.

A gyűjtőt nem tudom, milyen. Ha nem nedves, akkor nem tudott komposztálódni (érni) a trágya. Ha közvetlenül a gyökerekhez ért, vagy olyan közel volt hozzájuk, hogy a víz odamoshatta, vagy az új gyökérszálak beleérhettek, akkor az lehet a baj oka.

2022. máj. 28. 18:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Minden este szoktam neki adni 1 locsoló vizet, kb 12liter. Hát majd látjuk mi lesz vele
2022. máj. 28. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!