Ültettem 400db csemete akácot. A fa sor mellett eltolom a fűnyírót de a fáktól elhagyok 10-10cm-ert. Ott meg marad a szálas fű. Tavasszal meg ősszel van csak púcolva (ki tépve). A gaz és a fű nem tudja elnyomni?
Végig a sor fűben áll .
Vastagságuk 1 és 4cm törzs vastagság közt
Van 3 méteres és 40cm-es is közte.
Nincs időm keresgetni a fákat gazolni stb
2 telepítés volt egyik 2éves a másik 1 éves (potoltam az el száradtakat)
Lassan nőnek nagyon.
Trágyázva nem volt a terület.
Mi itt a dél alföldön még meg is locsoltuk most, akkora a szárazság a 3 éve telepített akácot.
Damilos fűkaszával egyszer végig mentünk rajta még az elején a tövénél, amúgy ha szép sorban van elültetve csak követni kell érzéssel a fűnyíróval és közel mehetsz.
Műanyag narancs színű kerti kis cölöpöket dugtam melléjjük.
De 50-60cm gazban van ami el veszik.
Úgy kell elképzelni hogy 2m van 1-1sor közt szélességben .
Tologatós fünyíróval vágom kb 4-5cm esre.
Amilyen kózel tudok menni a fákhoz (ha látom) megyek tehát a fak tövétől kb 10-10cm van meg hagyva.
A fák 1m-re vannak egymástól és ugye mint írtam nehol 3m esek máshol 30-40cm esek alig látni.
Szellőzik a sor de mennyire gond ez hogy ez a 20cm széles gaz lepi?
400db karót nem is tudom honnan vennék itt.
Amúgy a sorok eleje,vége és a közepe felé 2 le van verve tehát ki nem vágom a csemetéket.
Szerintetek árt neki a gaz? Vagy ki fog törni belőle?
(Összel púcolnánk) addig csak a sorközt vágnám
Köszönöm
Nem tudom 3évesen gyom írtózni jövő tavasszal szabad e ezt még rügy pattanás elött?
Ezek a fák nagyon gyorsan elhagyják a gyom növekedését.
A sorban lévő távolság talán még kicsi is . Amelyik fa meglódúl a növekedésben,az alatta levők meg megállnak,azokból semmi sem lesz.
A sortávolság is legalább 130-140 legyen.Az első 3-4 évben az oldal ágakat levágni,akkor szép törzsüek lesznek. Ha szép fákat akarsz,akkor legyen ligetes .A magasságuk eléri a 12-14 m is . A zöldre ható gyomirtó nem árt neki,ha talajra megy .
8/8 :
Fel rotáltam a csíkokat amibe ültettük .
A rota kb 20-22cm-re ment le mélyre alaposan át robiztam de elötte sem szántva sem gyomírtózva sem volt.
Nos,ami már 1 cm-vastag elég hajlékony erős stb.
Épp most vágtam le a füvet +több udvari munka ....
Kapállásra sajnos egyátalán nincs időm örülök ha a 10×6m konyha kertet 2 hetente gyorsan fel tudom sarabolni.
Amúgy akácosba tarackos,szálas fűves futós gaz van.
Igyekszem a legtöbb csemetét ki szabadítani de sokat meg sem találok pedig 20cm széles fűsorok.
Ami meg van kitépem a gazt körülötte.
De ezt heti szinten képtelen vagyok meg tenni.
Embert bérelni rá meg anyagilag nem müködne.
Azért kellett volna folyamatosan kapálni.
Ha már beerősödött a fű, akkor kínlódás, de ameddig kicsi a fű, addig gyorsan lehet vele haladni.
10x6 m se lehet egy félóránál több munka egy jó állapotú embernek, ha nincs elhanyagolva.
Ami 20-22 cm-nek tűnik rotázás közben, az a valóságban nemigen éri el a 15 cm mélységet. Jobb lett volna ültetés előtt megszántatni az egészet. Aztán rotázni egy évet, a sorát meg kapálni. Rengeteg munkát spóroltál volna, miközben a fáid sokkal gyorsabban nőnek, és nem lett volna annyi tőveszteség. A veszteség is abból adódik, hogy nem lett szántva és gyommentesítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!