Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ültettem 400db csemete akácot....

Ültettem 400db csemete akácot. A fa sor mellett eltolom a fűnyírót de a fáktól elhagyok 10-10cm-ert. Ott meg marad a szálas fű. Tavasszal meg ősszel van csak púcolva (ki tépve). A gaz és a fű nem tudja elnyomni?

Figyelt kérdés

Végig a sor fűben áll .

Vastagságuk 1 és 4cm törzs vastagság közt

Van 3 méteres és 40cm-es is közte.

Nincs időm keresgetni a fákat gazolni stb

2 telepítés volt egyik 2éves a másik 1 éves (potoltam az el száradtakat)

Lassan nőnek nagyon.

Trágyázva nem volt a terület.

#akáccsemete #Akácos fás kert
2022. máj. 13. 16:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi itt a dél alföldön még meg is locsoltuk most, akkora a szárazság a 3 éve telepített akácot.

Damilos fűkaszával egyszer végig mentünk rajta még az elején a tövénél, amúgy ha szép sorban van elültetve csak követni kell érzéssel a fűnyíróval és közel mehetsz.

2022. máj. 13. 18:02
 2/11 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
48%
Miért nem tettél/teszel le karót melléjük?
2022. máj. 13. 18:09
 3/11 A kérdező kommentje:

Műanyag narancs színű kerti kis cölöpöket dugtam melléjjük.

De 50-60cm gazban van ami el veszik.

Úgy kell elképzelni hogy 2m van 1-1sor közt szélességben .

Tologatós fünyíróval vágom kb 4-5cm esre.

Amilyen kózel tudok menni a fákhoz (ha látom) megyek tehát a fak tövétől kb 10-10cm van meg hagyva.

A fák 1m-re vannak egymástól és ugye mint írtam nehol 3m esek máshol 30-40cm esek alig látni.

Szellőzik a sor de mennyire gond ez hogy ez a 20cm széles gaz lepi?

400db karót nem is tudom honnan vennék itt.

Amúgy a sorok eleje,vége és a közepe felé 2 le van verve tehát ki nem vágom a csemetéket.

Szerintetek árt neki a gaz? Vagy ki fog törni belőle?

(Összel púcolnánk) addig csak a sorközt vágnám

Köszönöm

Nem tudom 3évesen gyom írtózni jövő tavasszal szabad e ezt még rügy pattanás elött?

2022. máj. 13. 18:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a fák nagyon gyorsan elhagyják a gyom növekedését.

A sorban lévő távolság talán még kicsi is . Amelyik fa meglódúl a növekedésben,az alatta levők meg megállnak,azokból semmi sem lesz.

A sortávolság is legalább 130-140 legyen.Az első 3-4 évben az oldal ágakat levágni,akkor szép törzsüek lesznek. Ha szép fákat akarsz,akkor legyen ligetes .A magasságuk eléri a 12-14 m is . A zöldre ható gyomirtó nem árt neki,ha talajra megy .

2022. máj. 13. 18:58
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2022. máj. 13. 19:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az akác szinte kipusztíthatatlan. A gyom nem nyomja el, még a csemetét sem.
2022. máj. 13. 20:33
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Akácot? Gyom? Nem hogy nem nyomja el, hanem kb. semmi nem nyomja el, talán a gázolaj...
2022. máj. 14. 06:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Gyepbe ültetted a csemetéket? Hát, az nem volt úgy jó. Felszántott, gyommentes földbe kellett volna, az első évben kapálni őket, hogy beinduljanak. A második-harmadik évtől lehet hanyagolni a kapálást, és a füvet nyírni, akkorra már megküzdenek a gyommal.
2022. máj. 14. 07:19
 9/11 A kérdező kommentje:

8/8 :

Fel rotáltam a csíkokat amibe ültettük .

A rota kb 20-22cm-re ment le mélyre alaposan át robiztam de elötte sem szántva sem gyomírtózva sem volt.

Nos,ami már 1 cm-vastag elég hajlékony erős stb.

Épp most vágtam le a füvet +több udvari munka ....

Kapállásra sajnos egyátalán nincs időm örülök ha a 10×6m konyha kertet 2 hetente gyorsan fel tudom sarabolni.

Amúgy akácosba tarackos,szálas fűves futós gaz van.

Igyekszem a legtöbb csemetét ki szabadítani de sokat meg sem találok pedig 20cm széles fűsorok.

Ami meg van kitépem a gazt körülötte.

De ezt heti szinten képtelen vagyok meg tenni.

Embert bérelni rá meg anyagilag nem müködne.

2022. máj. 14. 16:48
 10/11 anonim ***** válasza:
81%

Azért kellett volna folyamatosan kapálni.

Ha már beerősödött a fű, akkor kínlódás, de ameddig kicsi a fű, addig gyorsan lehet vele haladni.

10x6 m se lehet egy félóránál több munka egy jó állapotú embernek, ha nincs elhanyagolva.

Ami 20-22 cm-nek tűnik rotázás közben, az a valóságban nemigen éri el a 15 cm mélységet. Jobb lett volna ültetés előtt megszántatni az egészet. Aztán rotázni egy évet, a sorát meg kapálni. Rengeteg munkát spóroltál volna, miközben a fáid sokkal gyorsabban nőnek, és nem lett volna annyi tőveszteség. A veszteség is abból adódik, hogy nem lett szántva és gyommentesítve.

2022. máj. 14. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!