Víztiszta UV szűrős polikarbonát és plexi borítású melegházban a növények megtudnak élni? Mennyire van szükségük az UV-fényre, érdemes-e ebből melegházat csinálni, jobban nőlnek-e? Mennyire szűrnek ezek a lemezek? Élethez szükséges fény átengedik?
Nyilván megtudnak élni benne a növények, ha nagyüzemben gyártják ezeket.
Igen ilyesmit láttam én is, de ezek UV szűrősek vagy sem? És ha igen akkor ezeknél a lemezeknél az UV szürés azt jelenti, hogy át sem engedi az UV fényt? Vagy csak hogy nem sárgulnak meg és bomlanak le tőle?
És egyáltalán milyen UV-tartományt szűrnek, a növényeknek szükséges-e az UV fény és mennyi, milyen tartományban?
A növényeknek nincs szüksége UV fényre, sőt inkább káros a számukra egy bizonyos határ felett.
Részletesebben:
Előző: nem sikerült elolvasni a saját magad által linkelt cikket?
"A növényeinknek ezen kívül még szüksége van olyan láthatatlan tartományokra is, amit az emberi szem nem lát. Bizonyos mértékű UV tartományra, és IR tartományra."
A ledes növénylámpákban is mindig van UV-led, mert az UV szükséges az egészséges növényeknek. A polikarbonát (üveg)házban előállított bolti paradicsom is részben azért nem jó ízű, mert UV-nélkül is lehet paradicsomnak kinéző gömbölyű piros füvet gyártani.
Hogy átengednek-e valamilyen típusú UV-t, azt meg kellene kérdezni pár kereskedőtől (esetleg gyártótól), hátha némelyik ért hozzá, és válaszol.
Én csak annyit tudok róla, hogy kívülről van az UV-t át nem engedő bevonat, a polikarbonát védelmében. De ugye, akkor már a növényeknek se jut belőle... Azt nem tudom, hogy minden spektrumú UV-t visszaver-e (mindegyik árt-e a polikarbonátnak), vagy csak bizonyos típust. És ha valamit átenged, akkor ez az-e, amit a növény hasznosítani tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!