Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen módja van, ha szeretném...

Milyen módja van, ha szeretném itthon termett cseresznyét leszedetni?

Figyelt kérdés
Sajnos én nem tudom leszedni, de mivel jó termés várható ezért szeretném leszedetni. Szoktak ilyent hirdetni, hogy fele fele arányban részesül a szedő és a tulajdonos? Vagy más módja van ennek? Csak egy fáról van szó, szóval nem ipari mennyiség :) Hol érdemes ilyent meghírdetni?

2022. máj. 3. 22:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Ismerőseiden, rokonaidon keresztül nem tudsz érdeklődni? Kollégák...?
2022. máj. 3. 22:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Napszámos. Bár nem tudom, egy fát vállal-e bárki is. Család rokonok esetleg? Nálunk a család nekiesett egy nap alatt megvolt.
2022. máj. 3. 23:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem itt lakik a család, rokonok sajnos és az ismerősök meg elfoglaltak.
2022. máj. 3. 23:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Az utcában a gyerekek biztosan szívesen leszedik.
2022. máj. 4. 06:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk akkor sem kell senkinek, ha 100 százalékban azé lesz, aki leszedi.
2022. máj. 4. 07:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Pl. Jófogáson vagy Marketplace-en meg lehet hirdetni. De ha Facebookozol, akkor az ismerőseidnek is elküldheted. (Persze, csak ha nem lesz kukacos...) Vagy kiírhatod a kapura, ablakra.

Mikor nekem nem nagyon terem, olyan én is szívesen szednék cseresznyét felesben. Volt is rá példa régebben, hogy Szedd magad-helyen szedtem, és ott a piaci árnak nem felét, hanem 2/3-át kellett fizetni.

Azt amúgy nem lehet tudni most még, hogy milyen termés lesz. A cseresznye úgy szokta, hogy a virágok lehullása után egy darabig még ott vannak a kis cseresznyék, aztán 10-14 nap után hullik le a zömük.

2022. máj. 4. 10:55
 7/7 anonim ***** válasza:
56%

JÓ ötlet, amit a 6-os ír!

Persze nem tudjuk, konkrétan merrefelé van a kérdező kertje, de nagyon sokan járnak ilyen "szedd magad" akcióban - fizetősen - gyümölcsöt szedni. Programnak is jó kisgyerekekkel, és olcsóbban hozzájutnak valóban friss gyümölcshöz.

2022. máj. 4. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!