Kezdőoldal » Otthon » Kert » 150 Literes kerti tóba milyen...

150 Literes kerti tóba milyen halat tegyek?

Figyelt kérdés

Egy 150 literes előre elkészített tómedret vettünk, és nem tudjuk, hogy milyen halat tegyünk bele, én szúnyogírtó fogaspontyra gondoltam, és ezt javasolta az egyik ismerősöm is. De szeretnék bele valami mást (nem muszály díszhalnak lennie). Én aranyhalra, ezüstkárászra valamint vörösszárnyú keszegre gondoltam. Nem akarok mindegyikből tenni bele, csak fogasponty és még egy max. kettő egyéb halfaj. Ti milyen halakat javasoltok? és milyen tápot kell adni nekik?

Köszi a válaszokat

#hal #tó #kerti tó #halak #150 literes kistó
2022. máj. 3. 14:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A 150 liter az nem tó, csak valami kis pocséta. Két három aranyhalnál többet ne tegyél bele, és számíts arra, ha jönnek a fagyos idők akkor be kell vinni őket teleltetni. Mélyebb, nagyobb tóban vidáman átvészelik a telet, De jó esély van arra hogy a 150 liter csonttá fagy.

Etetni haltáppal érdemes, szigorúan 12 fok fölött alatta semmit!

2022. máj. 3. 15:07
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
150 literbe ne tegyél semmilyen halat. 1-2000 literes tavakban tudnak áttelelni, legalább 80cm mélynek kell kennie.
2022. máj. 3. 15:09
 3/6 anonim ***** válasza:
93%

Nem jól tudom, hogy az aranyhal kieszi a fogaspontyot?

150 l az tényleg nagyon kicsi, nyáron könnyen túlmelegszik, ha napon van.

2022. máj. 3. 15:18
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tudom, hogy nem nagy, és nem is gondoltam, csak olyan 1-2 aranyhalra meg ugye a fogaspontyolra, az átteleltetés nem gond, mert van akvárium amibe át tudom rakni őket, amugy árnyékában lessz a tó, szóval nem fog túelegedni

2022. máj. 3. 16:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha van télre (őszre) akvárium is, akkor szinte bármilyen díszhallal kísérletezhetsz, ami nem túlzottan hőigényes. Annak idején, vagy 60 éve a budapesti állatkertben is telepítettek a nagy tóba díszhalakat, melyek egy része még szaporodott is. Én 40 literes eternit virágládában tartottam platikat, amik tényleg szaporodtak, de a xifók meg a paradicsomhalak is elvannak.
2022. máj. 3. 21:29
 6/6 A kérdező kommentje:

Akvárium van. Köszi szépen a segítséget

2022. máj. 4. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!