1/6 anonim válasza:
Lehet kapni kifejezetten tafrinás levélfodrosodás elleni permetezés, más kérdés hogy nekem nem hatott. Miután a szomszédom aki vérbeli Kertész, kivágta a mind a három barackfáját, én is kivágtam az enyémet, mert hogy reménytelen volt bármit csináltunk.
2/6 anonim válasza:
Folicur. Ha tudsz venni II. kategóriás szert. (Nem írtad, hogy nem.) III. kategóriás pl. a Score.
És természetesen nem egyszer, hanem a nyílás előtt elkezdve, az időjárástól függően 8-14 naponta.
3/6 anonim válasza:
A tafrinát leginkább csak megelőzni lehet. Ha az ember nem gondolkodott előre, és csak akkor néz nagyot, mikor már megjelent a betegség, akkor már csak csökkenteni lehet a kárt a permetezéssel.
Viszont valamilyen termés még úgy is lesz általában, ha beteg a fa, legfeljebb nem olyan minőségű és mennyiségű. Ahogy bejön a meleg idő, a tafrina feladja, onnantól egészségesek lesznek a levelek.
4/6 mindentudó99 válasza:
Idén nem hatott a permetezés . Pedig virágzás előtt már megszörtam. Majd mégegyszer. Undorító rondák a fák.
5/6 anonim válasza:
Én már 3x szórtam. Az esős idő miatt nem tudtam időben (nem itthon vannak a fáim), rondábbak lettek, mint 20 éve bármikor. Most egy hét alatt 2 szórtam, az új levelek szinte mindegyike szép, sima, zöld. A betegek már nem fognak meggyógyulni, de az újabbak remélhetőleg már egészségesek lesznek. Az őszibarackokon úgyis nagyon kevés termés van, ami van, azt meg ennyi levél is ki tudja nevelni.
6/6 anonim válasza:
Nekem alfa solo hatott tavaly és tavaly előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!