Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tafrina ellen mit javasoltok?...

Tafrina ellen mit javasoltok? lemosózás után.

Figyelt kérdés
permetezés

2022. máj. 3. 14:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet kapni kifejezetten tafrinás levélfodrosodás elleni permetezés, más kérdés hogy nekem nem hatott. Miután a szomszédom aki vérbeli Kertész, kivágta a mind a három barackfáját, én is kivágtam az enyémet, mert hogy reménytelen volt bármit csináltunk.
2022. máj. 3. 15:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Folicur. Ha tudsz venni II. kategóriás szert. (Nem írtad, hogy nem.) III. kategóriás pl. a Score.

És természetesen nem egyszer, hanem a nyílás előtt elkezdve, az időjárástól függően 8-14 naponta.

2022. máj. 3. 15:09
 3/6 anonim ***** válasza:

A tafrinát leginkább csak megelőzni lehet. Ha az ember nem gondolkodott előre, és csak akkor néz nagyot, mikor már megjelent a betegség, akkor már csak csökkenteni lehet a kárt a permetezéssel.

Viszont valamilyen termés még úgy is lesz általában, ha beteg a fa, legfeljebb nem olyan minőségű és mennyiségű. Ahogy bejön a meleg idő, a tafrina feladja, onnantól egészségesek lesznek a levelek.

2022. máj. 3. 15:14
 4/6 mindentudó99 ***** válasza:
Idén nem hatott a permetezés . Pedig virágzás előtt már megszörtam. Majd mégegyszer. Undorító rondák a fák.
2022. máj. 3. 16:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Én már 3x szórtam. Az esős idő miatt nem tudtam időben (nem itthon vannak a fáim), rondábbak lettek, mint 20 éve bármikor. Most egy hét alatt 2 szórtam, az új levelek szinte mindegyike szép, sima, zöld. A betegek már nem fognak meggyógyulni, de az újabbak remélhetőleg már egészségesek lesznek. Az őszibarackokon úgyis nagyon kevés termés van, ami van, azt meg ennyi levél is ki tudja nevelni.
2022. máj. 3. 17:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem alfa solo hatott tavaly és tavaly előtt.
2022. máj. 12. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!