Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen vegyszereket használjak...

Milyen vegyszereket használjak egy kb 500l<-és felfújható jakuzziban?

Figyelt kérdés
Nemrég beszereztem egy felfújható jakuzzit. Milyen vegyszereket adjak a vízhez? Gondolom kell klór, algamentesítő, ph érték stabilizáló stb. Van ezeknek egy összetett készítménye? Ha igen, hol lehet beszerezni?

2022. ápr. 26. 14:09
 1/1 anonim ***** válasza:

Gondolom jakuzzi esetében is a medencéknél alkalmazott vegyszereket kell használni.

Alapvetően klórtabletta fog kelleni a fertőtlenítéshez, de ez egy megadott pH tartományban fejti ki a hatását legjobban, ezért szükséges a pH beállítása pH növelő és csökkentő szerek segítségével.

Továbbá a tabletta bomlása során képződő melléktermék savanyítja a vizet, tehát fontos a pH folyamatos ellenőrzése és szükség esetén növelése.

Algásodás gátló vegyszer is kapható, de a klór el kellene intézze az algákat is, így nem feltétlenül szükséges, esetleg durva algásodás esetén. (Vagy nagyon rossz vízminőség esetén vízcsere is szóba jöhet.)

Úgy tudom vannak olyan szerek, amik egyben tartalmazzák a fertőtlenítőszert, az algaölő szert és derítőszert egyaránt, de nem tudom, hogy ezek megérik-e az árukat.

Beszerezni interneten, nagyobb áruházakban ahol árulnak medencét is, gazdaboltban esetleg.

Érdemes klórtesztet, pH tesztet esetleg pH mérőt beszerezni a beállításhoz.

2022. máj. 2. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!