Milyen fajta paradicsom teremne meg a balkonon , cserépben, törpe növésű, lehet kis piros paradicsom is, milyen fajta magot kellene hozza vennem - melyiket ajánlanátok ?
Például a Bajaja, aztán a Vilma, de a legjobb és a legdrágább is a Thumbling Tom.
Ezek determinált növekedésűek, vagyis kis bokrok maradnak, de nagyobb cserépbe érdemes ültetni folyton növőket is és támrendszert csinálni a számukra. A magasabbra felfutókat már muszáj kacsolni, a fattyúhajtásokat eltávolítani, az alacsony bokrokkal nem fontos csinálni semmit, csak esetleg a talaj felett pár levelet lecsípni, hogy ne gombásodjon a felfreccsenő víztől és egy kicsit ritkítani a lombozatát, ha nagyon burjánzik, hogy jobban érje a Nap és járja a levegő.
Ilyenek folyton növők a sárga Perun és a szintén sárga Goldkrone, de én nagyon szeretem a Black Cherry-t is, ami lilásfekete, remek ízű, szinte már gyümölcs és teli van antioxidánssal is.
Szerintem már kicsit elkéstél, de ha sürgősen ültetsz, akkor nyár közepe-végefelé lehet még remek termésed, ilyenkor nagyon meglódul a fejlődésük, főleg, ha turbózod őket gyökérfejlesztő, meg virágzásindító tápokkal, amikor kell és gondoskodsz a bőséges tápanyagról a számukra, a nyomelemeket is beleértve, erre kiváló az Alganit készítmény, attól nekem roskadozni szoktak a terméstől.
A virágjaikat nem árt saját kezűleg beporozni egy finom ecsettel, vagy ültess virágokat is méhecske csalogatónak.
Hát ez az, a saját magvetésből most már csak későn lesz. Az erkélyparadicsomnak meg az a lényege, hogy minél hosszabb ideig teremjen.
Menj ki a helyi piacra, és vegyél palántát. Erkélyre már most nyugodtan ki lehet ültetni, az esetleges talajmenti fagyok nem érintik az erkélyeket. (Az én palántáim is kint vannak, egyelőre ládákban.)
koszonom a valaszokat.
Nezegettem a helyi piac FB oldalat, ezeket lattam palantai kozul:
lugas f1, cherrola f1 ,tornado f1,marmande
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!