Ki kell e venni a virághagymákat a földből télire?
Dehogy kell! Sőt! a tavasszal nyíló hagymás virágok csak akkor virágoznak, ha min. 4-6 hétig megkapják a "hidegsokkot", vernalizáció.
Nyárra szokták felszedni a tulipánt pl, hogy a hagymák ne ássák le magukat túl mélyére.
Ökölszabályként: iskolaév végén felszedni, iskolaév elején elültetni. :)
És akkor következő tavasszal gyönyörűen virágozni fog.
Ez most kb. olyan kérdés, mint hogy "mekkora egy madár?"
Tényleg, legalább azt írd már meg, hogy mit szeretnél tudni. Milyen növény tartására vagy kíváncsi? (Nem mintha a guglival nem gyorsabban érnél el eredményt.)
Pl. a tulipánhagymát télre kell elültetni, az amarilliszhagymát meg télre kell kiszedni.
Egyik virág sem fog egész évben virágozni.
Az összes hagymás virág csak rövid ideig főleg tavasszal virágzik később nem. Meg a levele is eltűnik. De gondozni így is úgy is kell ha gazban hagyod fűvel benőlve nem maradnak meg sokáig.
A kérdésedre válaszolva pedig nem kell kiszedni őket télen.
Ez így van, a hagymás virágok legtöbbje még 2 hétig se virágzik. Viszont dolgozni kell velük. Öntözni én nem szoktam a tavasziakat.
Ha olyan virágot akarsz, ami évelő is, meg az év elég nagy részében virágzik, akkor rózsát ültess. De azzal is van munka: metszés, levéltetvek irtása, kapálás.
A hagymások pont azok, amik két hétig mutatósak pl.
A leírt igényekhez én ajánlom pl. a hortenziát - kitelel, tavasztól őszig virágzik, nem kell vele sokat bajlódni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!