Kezdőoldal » Otthon » Kert » Március végi-április eleji...

Március végi-április eleji oltás mikor fog megindulni? és mikor tudom meg hogy sikeresek-e?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 21. 19:23
 1/2 mindentudó99 ***** válasza:
Majd ha lesz kedve megindul idővel. Piszkét oltottam az egy hét múlva hajtott. Gyümölcsfa jóval tovább tart. Két hete oltottam még nem látszik semmi. Ha att látod hogy aszalódik össze az oltóvessző akkor annak annyi
2022. ápr. 21. 20:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Rügyduzzadást már kellene látni azért ennyi idő után, de talán ki is kellett volna bomlani a rügyeknek. (Szőlő kivételével.)

Ha még minden rügy olyan, mint mikor megcsináltad, akkor már van okod aggódni. (Bár még semmi se biztos.)

Még ha ki is hajtanak, akkor se biztos, hogy megmaradnak. Az oltócsap anyagából is elég sokáig megélnek, ha még pluszban kapnak alulról egy kis nedvességet. Majd ha 3-4 centisek lesznek az új hajtások, akkor lehet mondani, hogy VALÓSZÍNŰLEG megmaradnak. De még akkor se biztos...

Én egyelőre még semmit nem oltottam, de már készülök. Úgy tapasztaltam az évtizedek alatt, mióta ezzel foglalkozom, hogy minél jobban kihajtott az alany, annál biztosabb az eredés. Legkorábban a sárgabarack nyílása idején oltok. Szilva héj alá oltása meg csak a szilva sziromhullása után fog jó eredményt adni. De ilyen késői oltáshoz persze tudni kell hűtőben tárolni az oltóvesszőket.

Ha netán van még hűtött oltóvessződ, lehet ismételni, akár még egy-két hónap múlva is. Június közepétől, végétől pedig szemzéssel lehet pótolni.

2022. ápr. 23. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!