Csírázás után is fennkell tartani a 70-80% os páratartalmat?
"De azt csak akkor kell, ha már 35 fok fölé emelkedik a benti hőmérséklet."
A fóliaházban nyáron mindig 35-45 fok van. Sőt üvegházban már áprilisban is 30 fok van ha süt a nap. Nekem van üvegházam és fóliaházam is.
Minek kellene?? Ez csak lehetőség, HA van lehetősége rá az embernek. Nekem pl. nincs megfelelő helyem erre a célra. Sőt, még a poharazgatásra sincs helyem (300 pohár vagy műanyag cserép hol férne el egy családi házban?), hanem a ládákból egyből mennek ki a kertbe az életerős, szabad levegőn nevelkedett palánták.
Helybe vetve amúgy sokkal erősebb lesz minden növény, csak kicsivel később terem.
Így van.
Ezért írtam, hogy amikor 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, akkor van értelme az árnyékolásnak.
De ha elég piszkos az üveg (fólia), akkor az árnyékolás elhagyható... Profi kaktuszos ismerős, aki az Egyesület országos vezetőségében volt fiatalabb korában, ő úgy oldotta meg, hogy az üvegháza belsejét sűrű agyagos vízzel mázolta be.
Viszont a #4-ben látható képen nincs se üveg, se fólia, csak az ebben az esetben kimondottan kártékony árnyékoló háló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!