Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha valami ilyenkor még nem...

Ha valami ilyenkor még nem rugyezik (szolon kívül), akkor az már nem él?

Figyelt kérdés
Konkrétan gránátalma…

2022. ápr. 15. 09:20
 1/10 anonim ***** válasza:
sokminden nem rügyezik még, várd meg a május végét vagy vágj le egy vesszőt hogy zöld-e
2022. ápr. 15. 11:00
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor bizakodom
2022. ápr. 15. 11:34
 3/10 anonim ***** válasza:

A szőlő rügyei is szépen meg vannak már duzzadva, te tényleg van pár növény, ami még nem annyira rügyezik.

Gránátalmám csak cserepes volt, nem tudom, kint mikor kell kihajtania, de mindenképpen pár héten belül. Az akác meg a jujuba a két legkésőbb kihajtó fa, amiket ismerek, és már azok is hamarosan kihajtanak.

Az még esetleg lehet, hogy a vékony ágak nem élnek, de az alja igen, és alvó rügyből kihajt.

Ha 1-2 vékonyabb ágat, ami amúgy se hiányzik, levágsz és megvizsgálsz, akkor ennyivel is többet tudsz.

2022. ápr. 15. 13:30
 4/10 A kérdező kommentje:
Szabadgyökeres szolot is ültettem, egyelőre nem sok elo rügyet látok.
2022. ápr. 15. 14:15
 5/10 anonim ***** válasza:
ha hideg árnyékos helyen van az is késlelteti a rügyfakadást
2022. ápr. 15. 14:22
 6/10 A kérdező kommentje:
Ha meg mindig nincs életjel, kiszedhetem szerintetek?
2022. ápr. 27. 22:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Zavar ott, ahol van?

Valóban, egyre kisebb az esély, hogy él, de alulról, akár a föld alól, még mindig kihajthat. Ha nem akarsz valamit a helyére ültetni, akkor szerintem még várj a kiszedés előtt 2-3 hetet.

2022. ápr. 28. 06:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, lenne a helyére, de tudok még várni vele, azt hiszem.
2022. ápr. 28. 19:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Friss ültetés? Mert ha igen, akkor tedd át valahová, aztán ha él, ott is kihajt.
2022. ápr. 29. 07:29
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Öröm, mert ma jól megnéztem a tövét is és a környéken van egy nagyon apró rügy! Szóval marad, nem bántom. Pedig más jobban illene oda. Most az öreg szőlő aggaszt kicsit, a frissen ültetett már pici rügyeket hozott, az öregen nem látok még…
2022. ápr. 29. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!