Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a baja az orchideámna...

Mi lehet a baja az orchideámnak? Hogyan éleszthetném fel?

Figyelt kérdés

Csatolok képeket a mostani állapotáról illetve arról ahogy megkaptam.

Mindent az előírtak szerint csináltam. Hetente áztattam fél órát, figyeltem a páratartalmára, keleti fekvésű ablakban van, kap elég fényt. 1 hónapja kaptam, akkor szép virágai voltak, aztán kezdtek leszáradni a bimbói, majd szép lassan a virágai is, majd a szárai is. Aztán sok levele besárgult és "ledobta" őket. A mostani levelek se az igaziak. Bár zöld és erős a felső levele, mégse olyan szép élénk zöld mint volt. Mi lehet vele a baj? Mit kéne másképp csinálnom? Fog még virágokat hozni? Vagy ennek már "vége"?

A mostani állapota:

[link]

[link]

[link]

[link]

Amilyen volt:

[link]

2022. ápr. 8. 19:28
 1/2 anonim ***** válasza:
Én 2-(3) hetente minimális vizet adok neki, 3 éve virágzik, szünetekkel. Sose áztattam. Ablakba van.
2022. ápr. 8. 19:41
 2/2 anonim ***** válasza:
Sajnos a fotókról nem látszik, hogy az áttetsző falú műanyag cserépen belül most milyen állapotban vannak a gyökerek. A valamikori állapotnál látszik, hogy azok a gyökerek is megfelelőek voltak, most meg a cserépen kívüli gyökerek is szikkadtak. Meg kellene nézni, nincs-e gyökérrothadás a cserépen belül. Ha nincs, akkor kevés vizet kap (pl. permet formájában, amit akár naponta megkaphat. Ha a cserépben rothadnak a gyökerek, akkor azokat el kell távolítani. Még egy módszert ki lehet próbálni: rá kell húzni egy átlátszó műanyag zacskót, hogy a növény párásabb környezetben legyen. Természetesen az elszáradt virágszárakat le kell vágni.
2022. ápr. 8. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!