Milyen sűrűn lehetnek a palánták?
És ha korábban kiültetném őket a kertbe? 1-2 hét múlva?
Több virágcserép is tele van palántákkal, több száz palánta lehet összesen és ezeket elég nagy macera lenne egyenként szétültetni aztán meg ki a kertbe
4: párcentis kis palántákat nem szabad még szabadföldbe ültetni...
Megpróbálhatod, de hidd el, hogy nem véletlenül csinálja mindenki ezt a sorrendet. VEtőtálcába magvetés, utána pikírozás, szétültetés, és majd akkor lehet kiültetni, ha legalább 20-30 cm-es, és megerősödött a szára.
Ilyen kis növénykéket az első szél megfekteti, és semmi nem lesz belőle...
Ez akkor inkább virágláda, nem cserép.
Ha túl hamar kiülteted, akkor elfagyhat. Ha nem valami szupervédett kerted van, akkor 25-én is csak akkor ültesd, ha a helyi előrejelzés nem mond 10 napon belül 3-4 foknál hidegebbet. (1 fok se okozna bajt, de az előrejelzések nagyon pontatlanok.)
Én se ültetem szét a palántáimat. 40*12 cm-es virágládákban nevelek minden évben vagy 3-400-at. Paradicsomból egy ilyen ládában max. 30-at szabad meghagyni, de hogy elfogadhatóan fejlődjenek, én inkább csak 20-at hagyok. Több kel ki, nyilván, mert biztosra szeretek menni (nem mindegyik mag kel ki), de mikor már kezdik hozni az első megmaradó levelüket, fogom az ollót, és földszinten vágva kiritkítom a szükséges mértékben. (Azért nem kihúzva, mert akkor károsítanám a megmaradók gyökerét.)
Ha túl sokat hagysz, akkor egyrészt nem fejlődnek sehova, másrészt meg nem tudod úgy szétszedni kiültetéskor, hogy ne szaggasd meg a gyökereiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!