Fűrészárunak szánt diófákat mekkorára kell darabolni?
Kb 10 db fáról van szó. Magoncok, illetve gyengén, aprót termő fák..
Milyen hosszúra daraboljam, Illetve mekkora átmèrőig értékes?
Mennyi ideig kell szárítani?
Lehet a talajon, vagy fel kell "bakolni"?
Kell védeni a csapadéktól?
Kérdezz meg egy fafaragó mestert, mert a diófa nagy érték, főleg a fafaragóknak.
Minél vastagabb, annál többet ér.
Nem fogják tőled megvenni. Sok embertől olvastam és hallottam, hogy árulták, de nem jött össze nekik.
Ha érdekel is valakit véletlenül, az maga akarja kivágni, és utána maga kezelni. Más által kivágott fát csak tűzifának visznek el, jó esetben.
A Jófogás mindig tele van diófával, de a kutyát nem érdekli. Aki komolyan foglalkozik pl. dióbútorokkal, az eleve jó minőségű deszkát vesz, nem maga kínlódik a rönkökkel. Aki meg a deszkát előállítja, az öreg ültetvényeket vásárol fel leginkább, vagy legalábbis olyan helyre megy kivágni (tűzifa árért), ahol több öreg fa van egy helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!