Mit gondoltok a növények (pl bazsalikom) klónozásáról? Nem vet fel morális aggályokat?
1. Köszönöm
2. Ha akarnék, biztos nem az otthon kert kategóriában tenném
Valóban érdekes kérdés, de én például hozzászoktam. Sőt kimondottan szeretem a klón(hadsereget), mert így mindegyiknek azonosak az igényei. Könnyebb őket gondozni. De egy kis túlzással a növénytermesztésben még a 'kimérát' is elfogadom, amikor a dinnye termesztők tök alanyra (gyökérre) oltják a jó fajta dinnyét. És két növényből csinálnak egy olyat, ami "deréktól lefele" tök, és szívja fel a vizet meg a tápanyagot ezerrel, "deréktól felfelé" pedig dinnye, ami a töknél nemesebb gyümölcsöt(?) terem. Mert maga a dinnye gyökérzete nem dolgozna ilyen jól. Szóval én ezt elfogadom, ezen én nem moralizálok. Pedig moralizálós típus vagyok, és a harmadik szomszédból átjövő macskával is szoktam beszélgetni.
- Egeret nem találtál, hékám? És gazdád? Az sem adott enni egy falatot sem? Nem? Na, gyere. Akkor adok én neked. - és akkor jön és elfogadja, amivel megkínálom. Ez ilyen időtájt még hagyján, de ha tavasszal palánta ültetés közben érkezik meg, és én például guggolva ültetek, akkor olyan erővel dörgölődik hozzám, hogy több alkalommal is felborultam már a váratlan erőhatástól :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!