Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan tudom eltiltani a...

Hogyan tudom eltiltani a macskát a házam elől hogy ne piszkítson oda?

Figyelt kérdés
Folyamatosan odapiszkít a macska a házam elé talán egy helyre, mert esős időbe eszméletle szag van a kapum előtt. Bántani, üldözni nem akarom a macskát de valahogy el akarom a helyről tiltani. Van valakinek bevált ötlete.

2022. márc. 18. 21:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
ez engem is érdekelne.....mert detto ez a helyzet. Szomszéd kib...ott kan macskája naponta levizeli a teraszajtót és a ház oldalát. Egyszer megküldtem slaggal telibe akkor úgy 1 hétig hanyagolt.
2022. márc. 18. 22:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a szomszéd hozott valami utrahangos vackot, de nem ér semmit. Az én kocsimról ugrik át hozzá, végigkarmolva a fényezést, meg a csomagtartót nézi WC-nek.
2022. márc. 18. 23:08
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Van egy ősi, naturális, bevált módszer: kutya.
2022. márc. 19. 01:27
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

A ház elől sehogy nem tudod elküldeni a macskát, csak ha ott állsz, és közlöd vele, hogy sicc.

A kint lakó kutya kerítésen belül jó, de a ház előtti részre nem szól a mandátuma. És a macska teljesen tisztában van a jogi tényállással, leül a kerítéstől egy méterre mosakodni, miközben a kutya véresre veri a fejét a kerítésen, és begyullad a hangszála a megerőltetéstől.

2022. márc. 19. 06:48
 5/8 A kérdező kommentje:
#4 Sajnod a ház elé a kutya nem jó. Oda más kell. Az udvarrra jó lenne, tényleg nincs kutya, de az felelősség, es foglalkozni kell vele.
2022. márc. 19. 08:45
 6/8 anonim ***** válasza:

A kocsi tetejéről a szomszéd macskát teljesen véletlenül írottam el.

Mindig a ház előtt parkolok mert a kutya felugrál a kocsira, ha valami rászáll..., alapból nem piszkálja.

Lejtős a híd, mindig tolatva állok fel, és egyszer elfelejtettem visszarakni a kupakot a vonóhorogra. :))))

A vonóhorog persze jó mocskos és gépzsíros volt. Valószínűleg mindig onnan mászott fel, láthatóak voltak a mancs nyomai az üvegen. Ezek után még egy hétig kb így hagytam és még kentem rá zsírt.

Most már kb 1 éve nem mászott fel a kocsira semmi :)

Ha ez a módszer a kocsin működik akkor a betonon is fog. Úgy kell jó vastagon összekenni, hogy tuti belelépjen, de te azért be tudj menni.

A gépzsírt az eső nem oldja. 1-2 hétig ott hagyod, utána ronggyal letörlöd, végül féktisztítóval + rongy segítségével nyom nélkül eltüntethető. Valószínűleg a nitro hígító is feloldja. Mindegyik gyorsan párolog, + úgy is ronggyal törlöd közben, így nem igen szennyezed a környezetet.

Ne állítom, hogy jó megoldás, de nálam a kocsinál bevált! A macska meg kényes a ragadós dolgokra.

2022. márc. 19. 10:15
 7/8 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nem sima pisi az, hanem jelölő spriccelés, amivel a kanmacska behatárolja a területét.

Istentelen szaga van, az biztos!

Úgy tudod ezt csak megszüntetni, ha elkapod, elviszed az állatorvoshoz és az kiheréli.

Utána 2-3 héttel, mikorra kiürülnek a hormonok, egyszer és mindenkorra megszűnik a szag.

2022. márc. 19. 13:42
 8/8 anonim válasza:
100%

Ugyanez a probléma nálam is.

A környék kandurjai szarrá hugyoznak mindent/ bejárati ajtó, lábtörlő/garázs, a kertben mindent.

Az ecetet próbáltam, nem riasztja őket.

Semmilyen állatot nem bàntanék, párszor lespriccoltam vízzel, még én éreztem magam hülyén, de semmit nem ér.

Én a gazdikra haragszok, tudom van akit nem érdekel, hogy csavarog, verekszik, másnál hugyozik össze-vissza az állata, tán még az sem, ha valaki emiatt bántanà őket, pedig kan macska ivartalanítása nem nagy dolog.

Annyit tanyáznak nálunk, hogy azt hiheti egyik másik szomszéd, hogy a mieink, mikor verekszenek, vernyognak, én érzem magam kellemetlenül.

2022. márc. 19. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!