Kezdőoldal » Otthon » Kert » Leylandi ciprus vagy smaragdtuja?

Leylandi ciprus vagy smaragdtuja?

Figyelt kérdés
Kerítés mellé szeretném, hogy takarja a házat. Mindegy, hogy egybenövő sövény lesz vagy különálló tujaformák, ez nem szempont, inkább az, hogy megmaradjanak, kevésbé betegeskedjenek, szépek legyenek. Melyikkel van több gond, előnyök-hátrányok?
2022. márc. 18. 10:38
A kérdező szavazást indított:
Leylandi ciprus
Smaragdtuja
3 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:

amikor megjelent a smaragdtuja, vettem is vagy 50 darabot..megsúgta egy nagy kertészet tulaja, hogy az bizony hiba volt, mert nem kiforrott darab, ráadásul nem ide való..

...mára 1 db maradt, ez hat méter magas, karcsú, oszlopformájú..a többi szép csendben sárgult, kiszáradt..pedig kapták az esővizet, a fenyőtápot, beszélgettem is velük..ezek szartak rám.

Időközben rákaptam a leylandira...hát mit mondjak? Álomszépek..nincs kártevőjük, csakna szárazság..tehát orrba-szájba locsolni kell, de meghálálják, ment nőnek, mint a gomba..ez is a problémám...nincs szívem visszanyesni, már tíz méteresek is vannak. Azontúl nem szabad közel ültetni a krítéshez, mert ahogy terebélyesednek, határvillongásokhoz vezet a méretük.

Szóval csakis leylandit ültess, de legalább 2 méterre e kerítéstől. Pár év, és csodakerítésed lesz.

Az egyik szomszédom nyesi, vágja, hát szarul is néz ki.

2022. márc. 18. 11:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem voltak smaragdtujáim a kerítés két oldalán, gyönyörűek voltak kb. 15 évig. Akkor elkezdtek tönkremenni, elszáradni, valamilyen tujabetegség, amire nincs ellenszer. Ki kellett vágni őket. A környezetemben mindenhol ez van a smaragdtujákkal.
2022. márc. 18. 11:55
 3/3 anonim ***** válasza:
A leylandi őserdei magasságúra nő és akkor jelentősen beárnyékol, alul viszont természetszerűen kiritkul és a belátást már nem gátolja annyira.
2022. márc. 18. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!