Tudok szobában olyan nagy párát csinálni, mint üvegházakban?
Az egész szobában nem tudnál, mert akkor beázna a tapéta, nedves lenne az ágyneműd és a könyvek is beszívnák a párát.
Nekem volt trópusi növényem, egy terráriumban tartottam, ott spricceltem neki a vizet az üveg falára, és melegítettem ha kellett. Nem lesz ez elég? Mekkora növényt szeretnél?
szerintem akkor a penész is felütné a fejét. és tényleg mindened vizes lenne folyamatosan. nem is nagyon egészséges.
ha van ablak a fürdőben, akkor oda pl tehetsz páfrányt. nálunk jól bírta a gyűrődést :D
Az első kettőnek csinálj valami floráriumot, akár egy nagyobb befőttes üvegből is lehet, vagy használaton kívűli akváriumból, a lényeg, hogy megtartsa a párát.
Az utóbbi számára -ha túl nagy egy floráriumhoz- megoldás lehet a nedves kavicságyra állítás, vagy a levelek spriccelése.
A teljes szobát felesleges lenne olyan töményen párásítani, mint ahogy azt az üvegházakban szokás lenne. (Azontúl drága is, az egészséged is megérezné, és a szoba is tönkre menne.)
Az elözöeknek igaza van, hogy ha a lakásban olyan párás csinálnál, akkor minden bepenészedne.
A Nepenthes, Dionea jól tartható szobai üvegházban, ez lehet egy nagy beföttes üveg, egy akvárium (viz nélkül), vagy bármilyen hasonló edény.
A Dracena meg éppen hogy nem túl páraigényes, ha pár naponként megspricceled a levelét, akkor jól érzi magát, ennél több nem kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!