Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tudok szobában olyan nagy...

Tudok szobában olyan nagy párát csinálni, mint üvegházakban?

Figyelt kérdés
Vagy esélytelen? Mindenki azt mondja nem tudok olyan párát csinálni, mint az üvegházakban, ha meg igen, akkor folyna a falon a víz. Pedig olyan növényeket szeretnék, ami trópusi klímát kedvel. Van esély?
2010. szept. 13. 17:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Az egész szobában nem tudnál, mert akkor beázna a tapéta, nedves lenne az ágyneműd és a könyvek is beszívnák a párát.

Nekem volt trópusi növényem, egy terráriumban tartottam, ott spricceltem neki a vizet az üveg falára, és melegítettem ha kellett. Nem lesz ez elég? Mekkora növényt szeretnél?

2010. szept. 13. 18:12
 2/7 anonim ***** válasza:

szerintem akkor a penész is felütné a fejét. és tényleg mindened vizes lenne folyamatosan. nem is nagyon egészséges.

ha van ablak a fürdőben, akkor oda pl tehetsz páfrányt. nálunk jól bírta a gyűrődést :D

2010. szept. 13. 18:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Nepenthes, Dionea, Dracena
2010. szept. 13. 18:49
 4/7 hell-ikon ***** válasza:
100%

Az első kettőnek csinálj valami floráriumot, akár egy nagyobb befőttes üvegből is lehet, vagy használaton kívűli akváriumból, a lényeg, hogy megtartsa a párát.

Az utóbbi számára -ha túl nagy egy floráriumhoz- megoldás lehet a nedves kavicságyra állítás, vagy a levelek spriccelése.

A teljes szobát felesleges lenne olyan töményen párásítani, mint ahogy azt az üvegházakban szokás lenne. (Azontúl drága is, az egészséged is megérezné, és a szoba is tönkre menne.)

2010. szept. 16. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Az elözöeknek igaza van, hogy ha a lakásban olyan párás csinálnál, akkor minden bepenészedne.

A Nepenthes, Dionea jól tartható szobai üvegházban, ez lehet egy nagy beföttes üveg, egy akvárium (viz nélkül), vagy bármilyen hasonló edény.

A Dracena meg éppen hogy nem túl páraigényes, ha pár naponként megspricceled a levelét, akkor jól érzi magát, ennél több nem kell neki.

2010. dec. 11. 17:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Penészesedne a falad, ne csináld!
2010. dec. 11. 22:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Apámék barátjánál, aki kertész, vannak ilyen párakedvelő trópusi növények. Ő úgy oldotta meg, hogy a nappali és az étkező között egy plafonig érő terrárium van, abban vannak a növények. Szerintem nagyon szép.
2010. dec. 12. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!