Át lehet ültetni?
Van egy 4 éves tujám. Pici cserében volt mikor vettem. Motort 170 cm magas. Át szeretném ültetni, ha lehet mert útban van.
Az lenne a kérdések, hogy át lehet e még ültetni és hogyan csináljam?
Pici cserépben volt mikor vettem.
Most 170cm magas. Az lenne a kérdésem, hogy át lehet e ültetni és hogyan csináljam. Bocsi a kérdést el írtam.
Még mindig cserépben van?
Akkor igen átlehet.
Ha a földben van évek óta akkor nehezebb lesz.
én ültettem már át 3 méteres leylandit is.. nehéz volt úgy kiásni, hogy nagyobb gyökere maradjon (épségben) aztán odavonszoltam a már kiásott új gödörhöz, ami tele volt tápos vízzel..
Nos nem napsütésben, harminc fokban, hanem 5-10 fokban, borult időben(nálam eleredt az eső, de befejeztem)
Ma már tíz méteres, dús, gyönyörű.
(igaz egy évig nagyon locsoltam, de megérte.)
Szóval át lehet ültetni.
Nagyon nagy földdel ásd ki. Minél nagyobbal sikerül, annál esélyesebb, hogy megmarad.
Átültetés után kösd ki, mert a szél kifordítja, ameddig nincs legyökeresedve. Ha van mondjuk kerítés, azt is fel lehet használni, ennek hiányában pl. 3 lécből csinálsz ilyen sátorszerűséget, amiknek a felső végei a tuja törzsénél találkoznak, az aljuk meg be van ásva egy ásónyomnyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!