Kezdőoldal » Otthon » Kert » Aloe Vera sárga nedve mérgező?

Aloe Vera sárga nedve mérgező?

Figyelt kérdés

Van nekem itthon egy Aloe Vera növényem. Valószínű az. Legalább 12 éve nevelgetem (zord, férfias) körülmények között. Levágtam belőle egy levelet/lándzsát, hogy megtudjam tényleg az-e. Sárga nedvet eresztett. Kevés a kezemre is ment (amit le is mostam szinte azonnal). Youtubeon egy nő azt mondta, a sárga váladék mérgező (ha 4 órát hagyjuk állva akkor kifolyik belőle, utána pedig fel lehet használni). Arról infót nem találtamm legalábbis magyarul, hogy tényleg mérgező.

Valaki meg tudná nyugtatni a hipochonder lelkem, hogy nem kerülök én is a kis növényem mellé a földbe ettől a nedvtől...

A növény csak mint disz van nálam, nem gyógyításra akarom használni megenni meg végképp nem akarom.

#aloe vera #mérgezés #Sárga nedv
2022. márc. 15. 17:04
A kérdező szavazást indított:
Mérgező
Nem veszélyes
5 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Az én aloe veràmnak semmiféle sárga leve nincsen, pedig rengetegszer felhasználtam a gélt.
2022. márc. 15. 17:39
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Amiből sárga lé folyik, az nem aloe vera.

Az aloe nedve tiszta, áttetsző zselés anyag.

Hogy mid van, azt nem tudom, de egy fotó nem ártana.

2022. márc. 15. 19:20
 3/8 A kérdező kommentje:

Kép a növényről:

[link]

2022. márc. 15. 19:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem Agavè és nem Aloe Vera
2022. márc. 15. 19:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem aloe.
2022. márc. 15. 20:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Jól írja a 4-es, ez valamilyen agave, nem aloe.
2022. márc. 16. 05:11
 7/8 anonim válasza:
0%
Tequilát még csavarhatsz belőle.
2022. márc. 16. 06:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Első körben mindenkinek köszönöm a válaszát!

A kommentek miatt jobban elkezdtem utána keresni mi is lehet valójában a "kis" növényem.

99,9% biztos vagyok benne, hogy ez egy Fásodó aloé

[link]

Illetve utána olvastam pontosan mi az a sárga lé. Magyar oldalt nem találtam, külföldi mind az írta, hogy a sárga lé a hashajtó hatású és lehet rákot is okoz (ez nincs még bebizonyítva, de emiatt a sárga lé, amiből teát gyártanak nem is kerülhet eladásra).

De mindenkinek köszönöm aki válaszolt mert emiatt sikerült megtudnom így 12 év után, hogy nekem milyen kis növénykém is van pontosan :3

2022. márc. 16. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!