Hol lehet tulipán, jácint, nárcisz hagymát kapni?
Ott lehet most kapni, ahol át akarnak ..szni.
Tisztességes helyen tavasszal már nem árulnak olyan virághagymát, amit ősszel kell ültetni.
Ezek ősszel elkezdenek gyökeresedni, mostanra már hatalmas, bojtos gyökérzetük van, és nálam pl. már mind ki is van kelve. A tulipánok már legalább egy hónapja.
Ha most ülteted, az már késő. Ha életben is maradnak, de virágjuk már nagy eséllyel egyáltalán nem lesz, mert a virágkezdemény leszárad. Vagy ha mégis lesz, akkor kicsi lesz, és a hagyma úgy megsínyli, hogy ha életben is marad, jövőre már nem virágzik.
Én már többször kaptam ajándékba tavasszal, és mindig kár volt elültetni őket.
Szóval, ha ilyen virágokat szeretnél, tessék elmenni augusztusban vagy szeptemberben bármelyik mezőgazdasági boltba, és mindegyikben van sok féle. De gyakran multik és barkácsáruházak kínálatában, meg még ezer helyen is ott vannak.
Én ősszel akartam venni és nem láttam sehol.
(#1)
Hát nem tudom, én sokat láttam, pedig nem is akartam venni. :) Én inkább árultam a piacon...
Mindegy, most már marad az, hogy meg kell várni az őszt.
Ősszel OBI, Bauhaus...
Vagy ha nagyon szeretnél most tulipánt, akkor virágosnál vegyél hajtatottat cserépben (lidlben is szokott lenni). Miután elhervadt, leszárítod és hűvös helyre papírzacskóban elrakod pihenni, majd ősszel elülteted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!