Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nagynyomású mosóból milyen...

Nagynyomású mosóból milyen névleges nyomásértékűt érdemes venni?

Figyelt kérdés

Melyik éri el pl. egy Smart CarWash vagy hasonló nyomásértékét? Azok ha jól tudom 120 barral üzemelnek. Legalábbis úgy hirdeti magát, hogy 120 bar max. nyomásérték, na de hogy a valós mennyi jó lenne tudni.

Emellett egyéb ház körüli feladatokra is jó lenne, ezért az otthon kategóriába tettem a kérdésemet.

2022. márc. 4. 11:53
 1/2 anonim ***** válasza:
90%

Az a nem mindegy, hogy milyen víztömeggel dolgozik a gép az adott nyomáson.

Egy kb. tűhegynyi keresztmetszeten jól hangzik a 120 bar, csak szart sem ér mert a víztömegnek nincs annyi ereje hogy nagy felületen lemossa a dzsuvát.

Ellenben ha egy gyufaszálnyi keresztmetszeten érkezik 120 bar víztömeg, na azzal már lehet kocsit mosni hatékonyan.

A liter/perc/nyomás értékeket érdemes nézni.

Saját tapasztalatom szerint otthoni célra az olyan 80-100 ezer forint körüli gépek azok amikkel már lehet hatékonyan, nem csak autót akár betont is mosni.

2022. márc. 4. 12:50
 2/2 A kérdező kommentje:

Akkor ezt jól sejtettem, én is arra gondoltam hogy semmit nem ér a névleges nyomás ha nem szállít vizet. Akkor a kettőt együtt érdemes nézni, és meg van oldva a döntés.

Annyit nem akarok költeni rá mert azért nem "ipari" felhasználásra kellene.

Köszönöm válaszod.

2022. márc. 4. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!