Mitől könnyezik zamioculcassom?
Figyelt kérdés
2 éve megvan.Eddig nem csinált ilyet 3 napja a levelei végen cseppek jelentek meg.Mitől lehet?Valami baja lett?
Vagy természetes.
Választ köszönöm!
2010. szept. 12. 12:34
1/2 anonim válasza:
Ezt könnyezésnek híják,de miért van nem tudom. Érdekes mert nekem is van ilyen virágom, de még nem könnyezett.Tudom a vízre nagyon érzékeny. Most, hogy olvastam a kérdésedet utána néztem, de nem erről nem ír sehol.
2/2 anonim válasza:
A jelenség neve: guttáció. Egyes növények párologtatás helyett közvetlenül, vízcseppek formájában szabadulnak meg a fölös vízmennyiségtől. Természetes folyamat, a magas páratartalmú helyeken, őserdőkben élő növényekre, pl. banánra jellemző elsősorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!