Hosszú cserépbe milyen növényt ajánlanátok? (többi lent)
Adott egy tégla kerítés, aminek egy rövid szakaszát kicsit meg kell, hogy magasítsak. Arra gondoltam, hogy teszek rá 2-3 hosszúkás virágládát (balkonládát).
Milyen növényt, virágot lehetne ültetni bele, ami megfelelne az alábbi követelményeknek?
- a cserép egyik oldala keletre nézne, a másik pedig nyugatra. A hely ahova kerülne kb. 12-ig napon van, utána viszont folyamatos árnyékban. Tehát bírja is a napot, meg a hiányát is :)
- mivel nem vagyok nagy kertguru olyan növény lenne a legideálisabb, ami nem igényel túl sok törődést, gondoskodást, szakértelmet
- mivel már eleve egy magas kerítés tetején lenne, szerintem csúnyán nézne ki, ha túl magas lenne. Inkább olyanra gondolnék, ami a kerítés oldalán lecsüngene a két oldalon
- mivel a magasításnak, állandóan ott kell, hogy legyen, a legjobb az lenne, ha télálló lenne. Persze nem vagyok telhetetlen! Ha ilyen nincs, akkor inkább olyan legyen, ami évelő, vagy egynyári, mert mivel úgysem tudnám teleltetni, nem szívesen nézném, hogy minden évben kifagy szegény növény.
- persze én is legjobban egy virágzuhatagot tudnék elképzelni, de gondolom, az állandó odafigyelést igényel, tehát gyakorlatilag bármi jó lehetne, ami néz is ki valahogy. Viszont borostyán, vadszőlő ne legyen, mert az belekapaszkodik a kerítésbe, és azt sem szeretném.
Szúnyogriasztó:
Nálam több mint 1 méteresen lóg le az erkélyről, de sajnos csak egynyári. Teljesen igénytelen, mindent kibír, finom illata van.
Bár a barátnémnak van egy cseréppel, amit évről-évre levisz az ablakos szuterénjébe és neki megmaradt valamiért. A töve már egész fás.
Tavasszal vegyél palántákat valamilyen piacon, imádni fogod!
Tehát nem cserép, hanem virágláda. Cserépnek azt nevezzük, ami kerek.
Először is azt írd le, hogy milyen hosszú, és milyen térfogatú a láda? Meg hogy tudod-e minden egyes nap öntözni. Ha csak ilyen kis 10 cm magas láda, az erősen korlátozza a lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!