Kezdőoldal » Otthon » Kert » Lehet a hagymás virágokat...

Lehet a hagymás virágokat tavasszal ültetni?

Figyelt kérdés
Az ősszel ültetendő hagymásokat miért nem lehet tavasszal ültetni? Ha egyszer elültetem, akkor már úgyis a földben marad örökre, tehát tavasszal is. Jácintra gondolok pontosan. A most cserépben virágzó hagymákat elvirágzás után egyszerűbb lenne kiültetni, mint tartogatni őszig.

#jácint #hagymás virág #ültetés más évszakban
2022. febr. 12. 16:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, csak akkor nem nyílik általában abban az évben, mert az energiáját arra fordítja, hogy gyökereket növesszen.

Ha a cserélben most virágzóakra gondolsz, azokat a fagyok után ki lehet ültetni a kertbe, nem kell öszig várni velük.

2022. febr. 12. 17:25
 2/10 NTBS ***** válasza:
100%
Lehet, de abban az évben nem fog virágozni. Viszont a következő évben gyönyörű lesz.
2022. febr. 12. 17:37
 3/10 anonim ***** válasza:

ha porhanyós, tápos puha a föld, akkor dugd el most..a természet csodákra képes(főleg, ha babusgazod)

Napos helyre tedd, ha melegebb idő van(mostanában)esővízzel is locsold egy decinyit...

Esetleg tedd egy bögre vízbe, és hagyd a napsütötte ablakban. Két hét múlva már kiültetheted. De mindenképpen porhanyós legyen a kövér föld

2022. febr. 12. 18:22
 4/10 anonim ***** válasza:
64%
Kimarad a vernalizació, nem fog viragozni. Kell a hagymanak a pár het hideg.
2022. febr. 12. 19:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

De vannak ősszel viragzó hagymások, azokat ültetheted tavasszal.

[link]

2022. febr. 12. 19:20
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor, ha jól értem. Most elvirágzott egy cserépben lévő jácint. Kiültetem most februárban. Akkor jövő tavasszal nem fog virágozni?
2022. febr. 12. 21:54
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Ne februarban ültesd ki hanem majd szeptemberben... es jövő tavasszal virágozni fog.
2022. febr. 12. 22:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Ezt értem, hogy elméletileg ősszel kellene. Engem csak az érdekelne, hogy mi lesz, ha most ültetem ki?
2022. febr. 12. 23:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha elmúltak a fagyok, akkor kiültetheted minden probléma nélkül.

A szeptemberben kiültetés arra vonatkozik, ha a nyáron (nem télen, elöhajtatva!) elvirágzott hagymákat kiszedik, szárítják és újra vissza akarják tenni.

2022. febr. 13. 07:50
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, hogy virágozna jövőre.

A virág nem a semmiből lesz, hanem a levelek az előző évben több hónap alatt állítják elő a tápanyagot, amit aztán a hagyma elraktároz. Utána ez az anyag, valamint a begyökeresedés után felvett víz és egyéb anyagok szükségesek a virághoz. Ha nincs rendes gyökér, meg főleg, ha nincs elegendő eltárolt anyag a hagymában, akkor nem lesz virágzás, mert nincs miből. Ilyenkor csak levelek nőnek ki tavasszal, amik próbálnak annyi tápanyagot belegyömöszölni a hagymába, hogy a következő évben virágot tudjon fejleszteni.

Ha szobában tartottad, akkor az alkalmatlan körülmények közt a levelek gyorsan leszáradtak, legalább egy hónappal korábban, mint hogy le tudták volna gyártani a hagymához szükséges anyagokat. Így most jövőre a legjobb esetben is csak 2-3 virágfej lesz a száron, ha lesz egyáltalán szár. Nagy virágzatra még a második évben sincs sok esély.

Hogy a levelek leszáradása után kertben tartod vagy cserépben, annak nem sok jelentősége van, mert a hagyma alszik, nyáron se gyökere, se levele. Kertben annyival jobb, hogy ott kap némi nedvességet, nem fog teljesen kiszáradni, de ezt némi enyhébb év közben öntözéssel is tudod pótolni a cserépben. Hátránya a kertnek, hogy vigyázni kell, ne kapáld szét a hagymát.

A mostani óriási virágzatra már nem nagyon lesz esély, mert nem tudod neki biztosítani azt a különleges műtrágyakombinációt, amit a termelő.

2022. febr. 13. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!