Kezdőoldal » Otthon » Kert » Jobb vízelvezetés?

Jobb vízelvezetés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 12l fekete vödröm és ültettem bele szőlöt. Házban tartom. Az alja ki van lyukasztva sűrün, a víz jól ki kéne follyon rajta. A szőlöm szépen nőtt, kettő hajtása is van, mind a kettő 20-30cm és már lassan 2 hete nem nő. A levelek mint ha összehúzódtak volna. Valaki nem tudja mi lehet a probléma? Én a nedvességre gyanakodom. A vödör aljában lévő föld vizes, ha megszoritom csöpög. A vízelfolyással szerintem nem lehet probléma, hisz legalább 200 db lyuk van a vödör alján, nagy lyukak. Valaki tudná mi lehet a probléma? Valami pici kis repdeső bokarak is vannak a földben, nem sok, 10 db max. Penész nem nagyob volt, egyszer de amióta megdorgattam kicsit a föld tetejét már nincs. ( a vödör feléig kb száraz a föld)

2022. jan. 11. 20:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehet gomba betegség,vagy szőlő atkák.
2022. jan. 11. 21:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem az a baja hogy nem most van az ideje a fejlődésnek, hiába van melegen.

Olvastam régen hogy ha egy gyümölcsfát mondjuk ősszel repülővel elvisszük ausztráliába ahol kezdődik a tavasz, egy darabig fejlődni fog de aztán ugyan úgy nyugalmi állapotba kerül, mint ahogy télen szoktak a növények.

2022. jan. 12. 13:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Az a fő baja, hogy tél van. Nem csak a hőmérsékletet figyeli, hanem azt az időtávot is, ami óta elkezdte az éves fejlődését. Olyan ez, mint az autónál a garancia, vagy 5 év jár rá, vagy 100E km, amelyik korábban eljön. A szőlő meg vagy a hideg idő miatt fejezi be a növekedést, vagy mert már régóta növekszik, amelyik előbb eljön.

Lakásban még soha senkinek nem sikerült szőlőt életben tartani egy éven keresztül. (Kivéve persze szuperdrága felszereléssel.)

Ha most fotót tennél fel róla, mindenki meg tudná állapítani, hogy rettentően szrul néz ki, mert a meleg plusz fényhiány egyenlő halál, a növények számára. Nyúlnak egy darabig (etioláció), aztán feladják.

E mellé persze lehet, hogy bejött a túlöntözés miatti gyökérrothadás, az amúgy is szörnyűséges tartási körülmények miatt még fogékonyabbak is lettek rá a gyökerek. Növényt öntözni nem akkor kell, amikor a talajfelszín száraz, hanem amikor a gyökérszint száraz. Nagyon száraz. Nyáron megnézed a kertben a szőlő alatt a földet, és azt látod, hogy 10 cm mélyen is csontszáraz, a szőlő meg vígan éldegél. Nem mocsári növény, nem igényel látványosan nedves földet.

2022. jan. 12. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!