Az OBI-ban “megsajnáltam” egy már korosabb, konténeres, kihajtott szőlőt, de csak annyi van ráírva, hogy fehér borszőlő, milyen lehet?
Majd tavasszal amikor kezd hajtani,lehetnek elképzelések.
Aztán majd a termése elárulja .
elülteted, tavasszal ha látod a terméskezdeményt, nyert ügyed van.
ha nem hoz virágot, akkor egy éve van, hogy megerősödjön...addig kétségek közt vagy kénytelen élni.
Ha meg tudnád szerezni a tő beszállítójának nevét, akkor ott megnézheted, de talán meg is mondják, hogy az obiba milyen fajtákat vittek..
"milyen alapon termelték ki?"
Olyan öreg nem lehet, pár éves talán. (De kép alapján többet lehetne mondani.)
Tippem szerint mire teremni kezdett az ültetvény, rájöttek, hogy erre a fajtára nincs kereslet, de ha már beleölték a pénzt, legyen valami hasznuk belőle. És mivel volt valami kapcsolatuk az OBI valamilyen vezetőjével, kitalálták, hogy bekonténerezik a gyengébben fejlődőket, és eladják nagyon drágán. (Az OBI-ban extrém árak vannak, csak akcióban és kiárusításban érdemes ott bármit is venni.)
Ha ki van hajtva, akkor nem lesz egyszerű életben tartani tavaszig, ha nincs megfelelő hideg és világos helyed.
Ja, én azt hittem, visszavágták alacsonyan, és onnan ágazott el. Akkor a korára csak 1-2 fotó alapján merek tippelni.
De írtad, hogy ki volt hajtva. Ez amiatt lehet, hogy melegben tartották. Emiatt bizonytalan, hogy mennyire bírja a fagyokat.
Mindenképpen jobban jártál volna, ha veszel ezen a pénzen pár szabadgyökerű oltványt. Lehetőleg csemegeszőlőt, mert egy tőke borszőlővel nem sokra lehet menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!