Fenyő palánta mennyi vizet igényel?
Pár hét alatt szépen kihajtott a mag, viszont mikor el érte a 4-6 centis magasságot fogja magát és lehajlik a földig.
Ez mitől lehet? Kevés vizet kap? Mennyi öntözésre van szüksége?
Ilyenkor a fenyő nem csírázik a szabadban szóval bizonyára bent nevelnéd.
Az a baja, hogy kevés fényt kap. Nem ebben az évszakban kellene kicsíráznia a magnak. Hiába is próbálsz beleszólni a természet rendjébe egy hideghátást igénylő fa nem fog megmaradni télen szobahőmérsékleten minimális fényviszonyok állandó hőmérséklet és páratartalom mellet mivel nem trópusi növény.
Ültesd el tavasszal nyugodtan cserépbe a szabad levegőn néha öntözd meg. De akkor sem fog elhalni ha beton keményre szárad a földje.
A fenyőből soha nem lesz szobanövény, nem fogod tudni bent nevelni.
Száraz hűvös helyen kellene tárolni a magot ahol a kinti hőmérséklethez hasonló értékek vannak.
A probléma vagy a fényhiány, vagy a palántadőlés nevű dolog.
Ahogy írják, tavasszal, szabadban neveld. Vagy cserépben, vagy szabad földben.
Hűvös helyen, papírban simán elállnak a magok. Én neveltem már magról eladásra, és márciusban szabadba ültettem a télen szedett magokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!