Van esélye ennek a szőlőnek?
Ha valami fagytűrő fajta (a legtöbb borszőlő ilyen), akkor jó eséllyel nem lesz baj. Ha fagyérzékeny fajta (jellemzően a csemegeszőlők nagyobb fele), akkor a metszés miatt még sokkal fagyérzékenyebb lett. De ha betakarod földdel, hogy egyáltalán ne látszódjon ki, akkor nem lehet baj, mert a föld sokat szigetel.
Ha meg rosszul ültetted, úgy, hogy a nemes 30 cm magasan kezdődik, akkor ültesd mélyebbre, kb. 10 cm-en legyen az oltás.
Elég mélyre lett ültetve, már egyszer megjártam, hogy túl magasan maradt a nemes és nem eredt meg.
Augusztusi muskotály (Palatina, Prim), csemegeszőlő, de tudtommal a fagytűrésével nincs gond. Azért biztos, ami biztos elfedem majd holnap földdel.
Köszönöm a válaszokat.
A Primet nem ismerem, a Palatina nálam közepesen fagyérzékeny, a nagyobb fagyban visszafagyott pár éve.
Az semmiképpen nem árt, ha felkupacolod.
Szinonímák, leírtam mindkettőt, azért, ha esetleg valaki valamelyiket nem ismerné, itt is a Palatina név az elterjedt, de interneten olvastam már róla véleményt Prim néven is, a fajtaleírásokban általában mindkét nevén említik.
Köszönöm a tanácsot, utánnaolvastam, aminek tudtam, de azért van, ami neten sincs fent és a tapasztalat sem mindig egyezik az elmélettel. Nemrég kezdtem bele, így egyelőre minden új ezen a téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!