Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van esélye ennek a szőlőnek?

Van esélye ennek a szőlőnek?

Figyelt kérdés
Ültettem egy tő szőlőt, de csak későn jöttem rá, hogy most, ősszel nem kellett volna megmetszeni, de én addigra már megcsináltam, mint tavasszal. Van esélye így, hogy meg lett metszve? Nem fog megfagyni?
2021. dec. 1. 15:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, új ültetésnél mi a helyzet, de én simán megmetszem a kordont még ősszel, ha akkor jut rá időm.. Még soha nem fagyott el.
2021. dec. 1. 15:52
 2/10 anonim ***** válasza:
Semmi gond ezzel,csak be kell takarni földel.
2021. dec. 1. 16:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Lehet, de ajánlatosabb tavasszal. De semmi baj.
2021. dec. 1. 16:26
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha valami fagytűrő fajta (a legtöbb borszőlő ilyen), akkor jó eséllyel nem lesz baj. Ha fagyérzékeny fajta (jellemzően a csemegeszőlők nagyobb fele), akkor a metszés miatt még sokkal fagyérzékenyebb lett. De ha betakarod földdel, hogy egyáltalán ne látszódjon ki, akkor nem lehet baj, mert a föld sokat szigetel.

Ha meg rosszul ültetted, úgy, hogy a nemes 30 cm magasan kezdődik, akkor ültesd mélyebbre, kb. 10 cm-en legyen az oltás.

2021. dec. 1. 17:02
 5/10 A kérdező kommentje:

Elég mélyre lett ültetve, már egyszer megjártam, hogy túl magasan maradt a nemes és nem eredt meg.

Augusztusi muskotály (Palatina, Prim), csemegeszőlő, de tudtommal a fagytűrésével nincs gond. Azért biztos, ami biztos elfedem majd holnap földdel.

Köszönöm a válaszokat.

2021. dec. 1. 17:06
 6/10 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Mindenkèpp takard. Ha nem metszetted volna is ajánlatos az egy két éves szőlőket takarni
2021. dec. 1. 17:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A Primet nem ismerem, a Palatina nálam közepesen fagyérzékeny, a nagyobb fagyban visszafagyott pár éve.

Az semmiképpen nem árt, ha felkupacolod.

2021. dec. 1. 17:11
 8/10 A kérdező kommentje:

Szinonímák, leírtam mindkettőt, azért, ha esetleg valaki valamelyiket nem ismerné, itt is a Palatina név az elterjedt, de interneten olvastam már róla véleményt Prim néven is, a fajtaleírásokban általában mindkét nevén említik.

Köszönöm a tanácsot, utánnaolvastam, aminek tudtam, de azért van, ami neten sincs fent és a tapasztalat sem mindig egyezik az elmélettel. Nemrég kezdtem bele, így egyelőre minden új ezen a téren.

2021. dec. 1. 17:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Van bizony.
2021. dec. 1. 23:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Az augusztusi muskotály a harmadik neve. Takard be földdel és nem lesz baj. Az ónos esőtől ez védi a rügyeket.
2021. dec. 6. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!