Mennyibe kerülne kinevelni ennyi tuját?
A kép csak illusztráció. Kb 200darabot szeretnék felnevelni. Mennyibe kerülne, mire 15-20cmes csemetéből 2,5méteres lenne? Mennyi tudást igényel?
Hát, tapasztalatom szerint a smaragd tuja nem nő túl gyorsan. persze, nagyban függ a talajtól és ápolástól. Sok vizet igényelnek, és ezeket a mai tuja-féléket már permetezni is célszerű mindenféle atka és tetű ellen.
2,5 méter....anyának kb. 8 év alatt nőttek meg akkorára, és nem 15 centisen kezdték.
Akkor nem olyan nehéz csak azok az évek...
Hány cm esen érdemes kezdeni? Akkor szerzek nagyobb csemetéket. Milyen tápot kell használni? Hetente egyszer elég vele törődni?
Tuját nem magvetéssel szaporítják hanem dugványozással.Magról való szaporításnál 100 tujából 100 különböző méretű és alakú tujád lesz,ha gyökerezteted akkor viszont mintha klónoztad volna,mind teljesen egyforma lesz.
Egyébként 5 év alatt eléri a 1,5 métert és könnyebben eladható amíg kicsi.
Kb. 2500 db tuját neveltem magról, a szebbet eladásra, a "selejt" 300 db-ból lett a sövényem. A formájuk - kiállásuk
nem elütő, a nagyságuk pedig 17 évesen kiegyenlítődött. Soha nem permeteztem, így nem került pénzbe, évente 2x Volldüngereztem, ami filléres kiadás.
Kedves kérdező, nem kell hetente sem foglalkozni vele, csak ha nagy a szárazság, akkor locsolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!