Milyen kerti szivattyút vegyek ami tartja a nyomást csőben?
Szivattyú nincs ilyen, hanem ahogy egyes írja, hidrofor. Amiben persze van szivattyú is. Ha házat is el akarsz látni vele, akkor lehet, hogy egy nagyobb tartály kell, mint ez a kis 5 literes a boltiakban.
Gyerekkoromban ahol laktam, még nem volt vezetékes víz, illetve nem volt a házakba bekötve. Nekünk úgy volt zuhany meg benti víz, hogy az ásott kút mellett volt egy hidrofor, 200 literes tartály, és csövön szívta a kútból a vizet, amikor lecsökkent a nyomás a tartályban.
3 és mi fogja előidézni az áramlást, ha áll a szivattyú?
Szerintem nem működőképes koncepció, nem véletlenül van a kisebb vitorlásokon is pozíciókapcsoló a csapban, ami elindítja a szivattyút, ha nyitod a csapot.
Veszel olyan kerti öntöző szivattyut,ami már el van látva nyomáskapcsolóval. A lábszelep ne legyen 8 m nél távolabb a szívattyutól,mert csak ennyi m.ről képes a vizet felemelni,légtelenités után. A nyomó részt már meg lehet osztani.
Öntözésnél nem árt a hálózatba nyomott vízet zárni,mert ha kifogy a kútból a víz,ne levegősödjön le ez rendszer.
Én az öntöző csőre is tennék elzárót,közvetlen a szivattyú után,meg az öntőző tömlő után is.Mindegyiknek más a funkciója.A szivattyú utáninak a biztonság,ha éppen nem öntözök.
Bármelyik részen nyitod a csapot,esik a nyomás,a szivattyú azonnal indul.Azt azért meg kellene mérned,Mennyi idő alatt szívja ki a kútból a vizet.
“ Ahogy csapot nyitod, megmozdul a víz, lesz áramlás,”
-Ha nincs nyomás, nem mozdul meg a víz.
-maximum a hidrosztatikai nyomás miatt kicsordogáló vized van, de attól:
A: nem mozdul meg az egész rendszerben a víz
B: olyan kis áramlást valami precíziós áramlásjeladó fog felismerni. A normál bolti mechanikus egyáltalán nem.
8 és a “szivattyúján” van puffertartály is? Mivel a víz nem nagyon nyomható össze, így a rendszerből a nyomás pillanatok alatt elmegy, ha leáll a szivattyú.
Van valakinek rajza ilyen rendszerről?
Nálam is pont ilyen van,amilyet a 8 as belinkelt.
Akár szivattyuval együtt is lehet venni. Kb 8 éve tökéletesen működik.
6 os voltam,olvass vissza .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!