Lehet a lakásban magról nevelni fűszernövényt? (bővebben)
Nyugodtan ultessel, vesziteni valod nincs!
Enis szoktam ultetni, sot a citrommagom is kihajtott es citromfam is igy lett pl.
En pl. a konyha ablakba tettem ott vilagos is van, es mindig egyforma homersekletu a haz, ugyhogy elviseli es mindig megmarad.
Nekem tetszenek, es szeretem az illatukat, amugy pedig az etel izesitesehez, nem 1 cserepnyire van szukseged, eleg 1-2 szall is.
Jo kerteszkedest!
Mindkét tanács amit hallottál igaz, méghozzá egyszerre!
Ugyanis megfelelő körülmények között minden mag kikel bent a lakásban is de, hogy a növény egészségesen tudjon fejlődni, ahhoz elegendő fényre is szüksége lesz majd.
Lévén, hogy őszben járunk és télnek megyünk, csökken a napsütéses órák száma, ergo ha ki is kelnek nem fognak elég fényt kapni (lakásban meg pláne) s így nem fognak majd megfelelően fejlődni. (felnyúlnak a fényhiánytól, s a hasznos anyagok sem alakulnak ki bennük kellő mértékkel)
Ezen ugyan segíthetsz mesterséges spéci megvilágítás alkalmazásával, de összességében többe kerülne, mint a boltban megvenni a fűszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!