Le kell már szedni a chili paprikát (?)...vagy talán már el is késtem vele?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Akkor kell leszedni, amikor megért. Ha augusztusban, akkor augusztusban, ha meg októberben, akkor októberben. Ha rajtahagyod érés után, romlik a minősége, és főleg nem köt újabbakat. Folyton szedve folyton újabbakat köt, mi nyár óta áruljuk, heti szedéssel.
Ami nem ért be, azt nyilván érdemes leszedni, akár még teljesen zölden is, ha valószínűnek látszódik a fagy. Hidegben amúgy hiába színesedik, nem lesz olyan csípős, mint melegebb időben. Ha megcsípi egy kicsit a dér, akkor ha még látszatra nem is fagy meg, de még a meglévő csípőssége is elmehet az ilyen késői példánynak.
Félbevágva tényleg gyorsabban szárad, és nem fog bepenészedni. Csak nem olyan mutatós. Ha mondjuk le akarod darálni, akkor az jó megoldás félbevágni. Egészben, ha nem elég meleg helyen szárítod, bepenészedhet. De pl. radiátoron egészben is jól meg szokott száradni. Gondolom, nincs sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!