A disznapraforgó magját most kell elültetni, vagy tavasszal?
Az a baj, hogy a másodéves magoncok sosem olyan szépek, mint az eredeti növény. Érdemes inkább venni magokat elültetésre, a meglévőket pedig pörköld meg :)
Majd tavasszal ültesd el, áprilisban, május elején. Így pont augusztus közepére-végére fog virágozni.
A napraforgó akkor lesz a legerősebb, tehát a legnagyobb virágú, ha kökényvirágzáskor ültetik. Az meg (nálunk legalábbis) április 5-15 körül van. Régebben nem mertem elültetni én se, hogy ne fagyjon ki, aztán hallottam ezt a kökényvirágzásos dolgot, és tényleg, azóta megfigyeltem, hogy a napraforgótermelők is mindig olyankor vetnek, nyilván nem véletlenül.
Amiket pótlásként ültetek a hiányzó helyekre május elején, azok már soha nem nőnek meg, legfeljebb közepesre. A májusi vetésről azt írják, hogy a peronoszpóra is könnyen megtámadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!